Гримайлівські учні ознайомилися проблемою водно-болотних угідь краю

dscn0684-86

2 лютого людство відзначило Всесвітній день водно-болотних угідь на тему «Водно-болотні угіддя та зміни клімату».

Тема підкреслює важливість водно-болотних угідь у протидії змінам клімату. Лозунги дня: «Водно-болотні угіддя – ключ до вирішення проблем, пов’язаних зі змінами клімату. Ми не безсилі у протидії змінам клімату. Водно-болотні угіддя допомагають нам. Годі виснажувати водно-болотні угіддя. Зупинимо втрату водно-болотних угідь».

Основною ідеєю цих лозунгів є підкреслення важливості екосистем водно-болотних угідь у протидії змінам клімату, поглинанні вуглецевих сполук, пом’якшенні впливу посух, зменшенні впливу повеней та штормів.

Аби пояснити, що таке водно-болотні угіддя, їхнє значення та що потрібно робити задля їх збереження, головний фахівець з екологічної освіти природного заповідника «Медобори» Оксана Мурська провела тематичний урок для учнів 4-го класу Гримайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім. І. Пулюя.

dscn0675-b2
dscn0675-b2

Під час  уроку діти довідались багато цікавих фактів про річки, озера, ставки, болота, водно-болотні угіддя міжнародного значення у нашому регіоні. На завершення всі дружно відгадували загадки, пов'язані із темою, що розглядалась, повідомляє ternopillis.gov.ua.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео