У найбільшій школі Чорткова замінять майже 250 вікон (відео)

DSC_0015

У найбільшій загальноосвітній школі Чорткова – № 5 – розпочинаються  роботи з впровадження проекту із енергоефективності. Перший етап – заміна 246 вікон на енергозберігаючі вартістю більше двох мільйонів гривень.

На черзі – заміна вхідних дверей, утеплення фасадів будинку, частковий ремонт плоского даху з утепленням, а також встановлення індивідуального теплового пункту та кранів на батареях.

Всі ці роботи вартуватимуть більше 10 мільйонів гривень. Вісім мільйонів – це кредитні кошти міжнародної фінансової організації НЕФКО, решта – безповоротні грантові кошти Фонду Е5Р.

Як пояснює Чортківська міська рада, кредит від НЕФКО – це перший міжнародний договір, підписаний міською радою. Допомога НЕФКО полягає у тому, що Чорткову надається кредит у сумі близько 8 млн грн під 3% річних на 5 років із щоквартальним погашенням кредиту рівними платежами відповідно до договору.

Фонд Е5Р – це багатосторонній донорський фонд для стимулювання інвестицій в реалізацію муніципальних проектів підвищення енергоефективності та охорони навколишнього середовища у регіоні «Східного партнерства».

Фото та відео Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео