У Зборівській громаді обговорювали, як створити казку (фото)

Обкладинка Зборів (Copy)

У Зборові відбулась відкрита зустріч-нарада з представником компанії «ESRI» Андрієм Стефановичем, що займається в Україні проектами зі створення агротуристичних кластерів, геоінформаційних систем та розробкою смарт-міст і сіл.

Фото Зборів 1 (Copy)
Фото Зборів 1 (Copy)

Фото Зборів 2 (Copy)
Фото Зборів 2 (Copy)

Зборівська ОТГ готувала проект близько року. Спершу цим займались активісти громадської організації «Зборів UP», згодом віддавши ініціативу керівництву громади. Міський голова Руслан Максимів вважає, що агротуристична сфера — це насамперед розвиток економічного потенціалу громади. На зустрічі були присутні зацікавленні підприємці, чиновники та активісти громади.

Фото Зборів 3 (Copy)
Фото Зборів 3 (Copy)

- Коли казки немає, її необхідно створити! – переконаний Андрій Стефанович. - Їхавши сюди, багато думав, з чого саме  ж почати: що стане тим магнітом, який регулярно притягуватиме туриста, а вже згодом навколо його концепції будуватимуться заклади харчування, місця ночівлі та навіть розважальні центри. Зародження кластера я побачив. Особливо зацікавила ідея, запропонована організацією «Зборів UP» містечко кінетичних скульптур. Це і буде прологом казки.

Фото Зборів 4 (Copy)
Фото Зборів 4 (Copy)

Ростислав Яцків, керівник відділу туризму Тернопільської ОДА, зауважив, що Зборівській ОТГ у рамках розвитку агротуризму варто створити інформаційно-туристичний центр із платформою для поширення інформації.

Фото Зборів 5 (Copy)
Фото Зборів 5 (Copy)

Відповідальним за реалізацію та виконувачем завдань в рамках проекту у Зборівській ОТГ виступає молодий активіст та економіст Богдан Довгаль.

- Одразу слід зауважити, що даний проект — це можливість для малого і середнього бізнесу отримати допомогу від держави. Кожен учасник подає свою ідею, мету та доцільність. Активну роботу проводимо з кожним селом ОТГ, багато спілкуємось з людьми. Тому приємно, що більша частина з них сьогодні присутня. Настав час розвивати потенціал нашої громади - розповідає Богдан.

Підмітимо, що до 18 лютого продовжує тривати збір заявок та доопрацювання завдань, розглянутих в ході розмови.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео