Дарія Шевченко

Лайфхаки для тернополян: 9 дієвих методів, які покращать вашу пам'ять

59b639610a18a6a247efcf97854dcd21_fitted_740x0

Чимало людей скаржаться на те, що в них надто коротка пам'ять. Є 9 ефективних способів, які точно допоможуть вам у покращенні ситуації.

1. Вода. Для кращої роботи мозку її вживання просто необхідне.

2. Жири. Вони живлять мозок корисними речовинами, виділяють необхідну для організму енергію. Замість того, щоб з’їсти на сніданок прості вуглеводи, спробуйте яєчню або йогурт. Замість полуденного тістечка з’їжте жменьку горіхів.

3. БАДи. Виробництво БАДів досить розвинене, є багато клінічних досліджень, що підтверджують поліпшення когнітивної функції при прийомі певних речовин. Якщо вас зацікавили добавки для покращення пам’яті, то краще за все підібрати оптимальний для себе варіант. Якщо ви знаєте, що у вашому раціоні досить жирних кислот, то зробіть акцент не на риб’ячий жир, а, наприклад, на гінкго білоба.

4. Інтервальне голодування. Це також хороший спосіб для поліпшення пам’яті. Його можна проводити декількома способами. Одним з найбільш поширених є варіант 16/8, коли протягом 16 годин не можна нічого їсти, а в наступні 8 можна повернутися до звичного раціону.

5. Сон. З недосипанням наша пам'ять дуже страждає. Якщо вас мучить безсоння, ось декілька порад:

* вимкніть всі девайси не пізніше, ніж за годину до сну;

* за 10 хвилин до сну рекомендовано помедитувати;

* виключіть алкоголь або кофеїн перед сном;

* спробуйте натуральні добавки, такі як мелатонін.

6. Фізичні вправи. Завдяки дослідженням було виявлено, що регулярні аеробні вправи позитивно впливають на гіпокамп, який відповідає за здатність до навчання і вербальну пам’ять. Тренуючи своє тіло, ми тренуємо і свій мозок.

7. Масаж. Він істотно впливає на мозок та його функції. Він стає відмінним варіантом порятунку від хаотичності та інструментом, який здатний створити середовище для відпочинку мозку.

8. Медитація. Медитативні практики дозволяють нашому мозку вільно дихати та заспокоювати хаос у нас в головах. Перевага медитації перед масажем полягає в тому, що медитуючи ми можемо набагато швидше заспокоїтися і розслабитися.

9. Ігри та програми для покращення пам’яті. Ігри для мозку – чудовий варіант для того, щоб змусити мозкові звивини активно працювати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео