Вибори Президента стали дорожчими на декілька мільйонів

20

Сума видатків на підготовку та проведення виборів Президента в Україні збільшилася майже на 9 мільйонів 947 тисяч 723 гривні. Таке рішення прийняла Центральна виборча комісія 11 лютого на черговому засіданні.

Нагадаємо, що 3 січня ЦВК вже визначила кошторис цьогорічного виборчого процесу. Та він передбачався для 25 кандидатів, проте зареєстрували 44 особи, через що виникла необхідність внесення змін і до кошторису, передає ОПОРА.

У змінах врахований результат проведених торгів із закупівлі товарів та послух відповідно до Річного плану закупівель для підготовки та проведення виборів Президента України.

За словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, проведені тендери дозволили зекономити бюджет і закупити потрібне за меншу ціну. І після змін сума видатків складає 275 мільйонів 978 тисяч 531 гривню.

Загальна сума коштів Держбюджету, які виділили на підготовку та проведення виборів дорівнює  2 мільярди 354 мільйони 880 тисяч гривень.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео