На Зборівщині молодь по селах шукала підприємців та народних умільців (фоторепортаж)

У Зборові реалізовують проект створення агротуристичного кластеру. У рамках цієї ініціативи перед активістами та ОТГ стоїть завдання пошуку підприємців та бажаючих долучитись до проекту.

Для спілкування з ініціативними та ідейними жителями керівник проекту в Зборівській громаді Богдан Довгаль та активісти організації «Зборів UP» відвідали села і сільські ради. Зокрема, були у Годові, Розгадові, Беримівцях, Олієві, Кальному, Кабарівцях.

f1 (Copy)
f1 (Copy)

f2 (Copy)
f2 (Copy)

– Перед нами, молодими активістами, постало завдання: як зробити так, аби громада розвивалась у всіх сільських радах? Складно знайти підтримку від місцевих жителів. Та пора зрозуміти – не вся влада знаходиться виключно у руках чиновників. Віримо й шукаємо активних ініціативних людей на місцях, де радо будемо співпрацювати з ними. Коли починали обдумувати проекти, чули услід: «Ой, та вони ще діти!». Від недавнього часу: «Молоді прагнуть змін». Ентузіазмом нашим хоч греблю гати, але таки надіємось на підтримку зборівчан та жителів громади. Наші ідеї націлені не лише на покращення туристичної привабливості, а й на інші молодіжні проекти, про які ви, маємо надію, почуєте згодом, – розповідає керівник проетку в ОТГ Богдан Довгаль.

f4 (Copy)
f4 (Copy)

f3 (Copy)
f3 (Copy)

f7 (Copy)
f7 (Copy)

– Знайшли власні Карпати у 20-ти хвилинах від рідного Зборова. У Розгадові бачу багато перспектив, особливо натхненні сюди їхали б навіть заради краєвидів. Та й відпочинкова база, зі слів власника та місцевих, користується попитом. Дуже приємна атмосфера подалі від буденної метушні. Хочемо популяризувати такі місця, – розповідає помічник проекту Леся Голояд.

f8 (Copy)
f8 (Copy)

f5 (Copy)
f5 (Copy)

f6 (Copy)
f6 (Copy)

До 18 лютого продовжується заповнення заявок на участь у кластері. Для дрібних бізнесменів це – можливість отримати допомогу у своїх стартапах, а для громади – шанс розвинути сферу туризму.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео