Як протидіяти торгівлі людьми

_MVS4764

Торгівля людьми - це проблема, яка в будь-який момент може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі та соціального статусу. Про це на зустрічі розповіли учням Волинського ліцею імені Нестора Літописця, що знаходиться в Кременці, представники міжнародної організації з міграції та ювенальної превенції. Впродовж кількох останніх років на території Тернопільської області члени Представництва МОМ в Україні впроваджують різні програми щодо торгівлі людьми серед різних верств населення.

- Наша мета - розказати дітям та молоді про те, що є певні ризики, та вони повинні бути обізнаними з ними, знати, як себе захистити. А у випадку, якщо така ситуація сталася, то повинні знати, куди можна звернутися по допомогу, - каже спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні Ірина Мидловець. - Потрібно, аби діти розуміли та усвідомлювали, що це не лише проблема, але й злочин, за який є покарання в кримінальному кодексі.

_MVS4746
_MVS4746

На сьогодні в Україні працює ціла низка установ та організацій, які допомагають дітям та дорослим, які стали жертвами торгівлі людьми й готові надати всебічну допомогу та підтримку у розв'язанні проблеми. За словами Петра Тиховича, начальника відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області, наш край, на щастя, з проблемою торгівлі дітьми не стикалася. Поодинокі випадки використання дітей, як одного зі способів заробляння грошей жебрацтвом, правоохоронці фіксували лише у 2012-2013 роках, пише Досьє 102.

_MVS4751
_MVS4751

- Сьогодні ми довели дітям, що таке явище, як торгівля людьми, не десь далеко, а ходить постійно біля нас. На території нашої області неодноразово фіксувалися випадки втягнення в сексуальну експлуатацію людей, в трудову експлуатацію. Такі факти не десь далеко, а поруч і у небезпеці є кожен.

_MVS4756
_MVS4756

За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, понад 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми. Починаючи з 1991 року це робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Більшість постраждалих, які протягом останніх років отримали допомогу від МОМ, – молодь до 35 років. Наймолодшій постраждалій було 3 роки, а найстаршій – 83.

_MVS4753
_MVS4753

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео