Олег Снітовський

Бібліотеки Тернополя отримали те, чого поки що ніхто не має (фоторепортаж)

Понад півсотні книг «Віртуальний простір Борщівської сорочки» передала у всі міські бібліотеки Тернополя етногалерея «Спадок» родини Демкур напередодні Міжнародного дня дарування книг, який відзначається сьогодні.

- Це видання, яке щойно побачило світ – «Віртуальний простір Борщівської сорочки», вийшло у рамках проекту національної співпраці, який реалізовано за підтримки Українського культурного фонду в партнерстві з Інститутом народознавства НАН України, етногалереєю Роксоляни Шемчук, що у Львові, та благодійного фонду родини Демкур з Тернополя. Книга, яку отримали міські та шкільні бібліотеки міста, знайомить читачів із унікальним зразком українського вишиваного мистецтва - борщівськими та заліщицькими сорочками, - розповіла керівник згаданого проекту Наталія Волощук.

Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) – це добровільна ініціатива, започаткована у  США сім років тому.

IMG_7124 (Copy)
IMG_7124 (Copy)

Зазвичай, у цей день дарують книжки один одному та членам родини, залишають книжки в багатолюдних місцях, у книгарнях роблять знижки, організовують волонтерські кампанії зі збирання книжок та передають їх бібліотекам.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«205474,205475,205476,205477,205478,205479»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео