Міністерство оборони України завершує здійснювати грошові виплати резервістам Тернопільщини

4

Тернопільський обласний військовий комісаріат закінчує здійснювати нарахування коштів на карткові рахунки резервістів, які уклали контракт на проходження військової служби у резерві. Про це повідомив заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділу Тернопільського облвійськкомату підполковник Микола Бойко. За його словами, виплати здійснюються тим резервістам-контрактникам, які у минулому році брали участь у навчальних зборах.

– Грошову винагороду виплачується резервістам у відповідності із військовим званням за результатами виконання минулорічної програми підготовки. Служба у резерві – це майже єдина можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру, адже громадянин, який підписує такий вид контракту продовжує працювати на своїй цивільній роботі та лише у певні періоди залучається до участі в усіх значущих заходах бойової підготовки, – зазначив підполковник Микола Бойко.

Слід відзначити, що резервісти, які уклали контракт на проходження служби у резерві призивалися минулого року на навчальні збори лише до своєї військової частини та на свої посади. Під час проходження служби резервісту гарантується відповідний соціальний пакет, можливість кар’єрного зростання по службі і отримання чергових військових звань.

На Тернопільщині зараз налічується понад 100 резервістів, які уклали контракт з Міністерством оборони на проходження військової служби у резерві, повідомляє інформаційне агентство оборонного відомства

Фото Василя Лабая

Вибір читачів за тиждень

Відео