Віра Олександрович

У Тернополі подбають про бюджет, харчування учнів і долю ресторану «Україна» (фото)

Першу у цьому році сесію Тернопільської міської ради скликали, як і припускав «Терен», на п'ятницю, 22 лютого.

Депутати повинні зібратися в залі засідань традиційно о 9:00. Розпорядження «Про скликання 32-ї сесії міської ради» міський голова Сергій Надал підписав 13 лютого. Про проведення пікетів і мітингів під стінами мерії у день засідання поки що ніхто не заявляв.

Листопадова
Листопадова

Як йдеться на сайті тернопільської мерії, політикам запропонують розглянути цілу низку цікавих питань. Зокрема, серед перших на засіданні планують ухвалити пункти:

- Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Тернополя на 2018 рік;

- Про виконання бюджету Тернополя за 2018 рік;

- Про внесення змін до бюджету Тернополя (громади) на 2019 рік»;

- Про внесення змін до рішення міської ради «Про місцеві податки і збори»;

- Про реалізацію проектів громадського бюджету (бюджету участі) у Тернополі в 2018 р.

Окрім іншого у порядку денному, звісно ж, є пункти про затвердження відразу кількох договорів про міжбюджетні трансферти на 2019 рік (про це «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Похиляк
Похиляк

Цікавим має бути й розгляд питань про надання в безоплатне користування приміщень суб'єктам підприємницької діяльності, які здійснюють організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти м. Тернополя у 2019 році.

Наступне питання – «Про присвоєння назви скверу» - очевидно, дискусій не спричинить. І депутати проголосують «за».

Депутати
Депутати

Серед найцікавіших пунктів порядку денного - також такі:

- «Про внесення змін і доповнень в рішення «Про затвердження Програми оновлення, актуалізації містобудівної, топографо-геодезичної документації та впровадження геоінформаційної системи ведення містобудівного кадастру на 2019-2021 рр.»;

- «Про внесення змін в рішення «Про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури Тернополя»;

- «Про зняття з контролю та перенесення термінів виконання рішень міської ради»;

- «Про затвердження Програми оснащення багатоквартирних житлових будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії і водопостачання на 2019-2020 рр.».

Кібляр
Кібляр

Втім, левову частку часу на цьому засіданні депутати традиційно присвятять земельним питанням: про вилучення і надання ділянок, про надання дозволів на розроблення проектів відведення землі, про затвердження проектів відведення ділянок тощо. Причому йтиметься також про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення ділянок під будівництво, право на оренду яких набуватимуть на аукціоні. І закриють засідання 22 лютого традиційно пунктом «Різне».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео