На допомогу батькам Тернопільщини прийде «Електронне малятко»

9

Невдовзі на Тернопільщині можна буде скористатися ще однією послугою для новоспечених батьків. «Електронне малятко» створить можливість оформити майже всі необхідні для новонародженого документи онлайн. Програма запрацює, коли за неї проголосують народні обранці.

Деякими дотичними послугами можна скористатися і зараз. Сім’ї можуть отримати грошову допомогу на дитину, оформивши заявку на сайті. Крім того, з вересня 2018 року новоспечені батьки отримують «Пакунок маляти», який містить необхідні для перших місяців життя дитини речі.Також цього року почала працювати ще одна програма – «Муніципальна няня». Її мета – допомогти родинам з маленькими дітьми за допомогою коштів в розмірі 1 626 грн, щоб відшкодувати послуги няні, якщо вона офіційно працевлаштована.

Невдовзі на Тернопільщині запрацює ще одна програма, яка спростить оформлення документів на після народження. Нова послуга називається «Електронне малятко», її можна зробити в соціальних установах ЦНАПах та онлайн. Батьки зможуть оформити лише одну заявку з ім’ям дитини та переліком послуг, які хочуть отримати. Така програма має спростити паперову тяганину та відвідини безлічі держустанов. До цієї програми входитиме оформлення реєстрації місця проживання, призначення допомоги, реєстрація в системі охорони здоров'я, реєстрі платників податків, а також видання посвідчення багатодітної родини, передає Укрінформ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео