Що чекає тернополян на вихідних?

веселих вихідних

Вечірки, вистави, концерти та  культурні заходи ще ніхто не відміняв. Вам варто вийти за рамки домашнього комфорту та поринути у атмосферу розваг і веселощів. Зігрівайтесь!

До Вашої уваги події вихідного дня:

16 лютого

Комедія «Рятуйте, мене женять!»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка  Мала сцена

Режисер-постановник - народний артист України Олег Мосійчук. У ролях - Мирослава Мельник, Юрій Черненко, Оксана Левків і заслужений артист України Сергій Андрушко. Вистава «Рятуйте, мене женять!» - це класичний сюжет «приборкання норовливого». 80 хвилин гумору у блискучому акторському виконанні. Квитки можна придбати в касі театру.

Концерт «Sinatra with Love»

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Чому варто піти на концерт: 1. Відчути атмосферу Нью-Йорку 50-х років, слухаючи вічну музику Frank Sinatra та Louis Armstrong.2. Подарувати собі та коханій людині казковий романтичний вечір.3. Насолодитися чудовим виконанням від найкращих музикантів Львова - солістів Павла Ільницького, Оксани Караїм та Leoband Orchestra! Концерти «Leoband Orchestra» вже стали невід'ємною частиною музичного життя Тернополя.

Love is Бункермуз

Коли: 21:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

День Валентина - це лише початок. Вже з перших днів весни ми будемо досліджувати, що таке любов у Бункермузі, а поки що - тизер із запрошеними гостями зі столиці: переможцями конкурсу «Miss Diva Ukraine» DRUG QUEENS Фрида Львовна Брох & SHANTI! Приходьте в екстравагантних образах - кращих відзначимо коктейлями. А для дівчат ми приготувати особливий конкурс - визначатимемо МУЗУ вечора! З 21:00 і до закриття музичну атмосферу створюватимуть Abramchuk Andriy aka DJ Joker & Dj Koss. Вхід вільний!

Танцювальний вечір до Дня Валентина

Коли: 19:30

Де: Танцювальний комплекс «Вогонь серця»

Дорогі друзі, запрошуємо усіх вас на танцювальний вечір до Дня Святого Валентина. В програмі майстер-клас із сальси. Дресс-код: яскравість - прожени буденність. Вартість - 50 грн.

Кулінарний майстер-клас + дегустація «Час скидати все зайве»

Коли: 16:00

Де: Кав'ярня-кондитерська «КолЄжанка»

Навчимо готувати та пригостимо легким, романтичним, корисним десертом - фруктово-кероладним сердечком. Розкажемо вам що таке керолад і чим він цінний в нашому раціоні. Також приготуємо протеїнові паштети з горішків, які так смачно їсти з хлібцями та овочами. Пити будемо поживний кунжутний коктейль для красивої посмішки. Дамо відповіді на питання пов'язані з здоровим харчуванням та вибором раціону. Майстер Катя Сполович - сироїд протягом 8-ми років, мама 2-ох діток та творець кероладних солодощів та живих хлібців. Вартість 350 грн.

Виставка фондових матеріалів до 90-ої річниці ОУН

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Організація українських націоналістів (ОУН) — український громадсько-політичний рух, що ставить собі за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток.

Книжково-ілюстративна виставка «У вирі визвольних змагань»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 90-річчя Організації українських націоналістів. Організація українських націоналістів (ОУН) — український громадсько-політичний рух, що ставить собі за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток.

Книжково-ілюстративна виставка «Іван Труш – 150»

Де: Тернопільський обласний художній музей

Це першу із черги тематичних ювілейних виставок, вона висвітлює творчий доробок видатного українського художника, організатора культурно-мистецького життя Галичини зламу ХІХ – ХХ ст. – Івана Труша (1869––1941). Виставка презентує твори у жанрах пейзажу, психологічного портрета й сюжетних композицій.

Печера Млинки: Шалені вихідні

Де: Турклуб Тернопіль

Програма молодіжного відпочинку за «студентськими тарифами». Активна і захоплююча подорож лабіринтами печери Млинки надовго залишить у вас не лише синці на колінах і ліктях, а й яскраві спогади про насичені вихідні. Ночівля на гостинних нарах нашої Спелеохати забезпечить веселі вечори та єднання колективу! Маршрут: Чортків/Тернопіль - Млинки - Чортків/Тернопіль.

Майстер-клас «Вовняне намисто»

Коли: 16:00

Де: Творча майстерня «Палітра тепла «

Як збити вовну до максимальної твердості, які матеріали обирати, щоб прикраса була і ніжною, і зносостійкою, як надати намистинам цікавої фактури, як врешті, нанизувати створені власноруч кульки? Усіма своїми секретами поділиться Оксана Чмиленко на майстер-класі, який проходитиме у два етапи - валяння намистин та моделювання самої прикраси. Кожна учасниця вийде з майстерні із якісно завершеною роботою. Кольорову гаму обираєте ви, вказуєте при записі.

Школа Журналістики

Коли: 11:00

Де: Громадська спілка Молодіжний центр «Тернопіль»

Журналістика – це більше ніж професія. Журналістика – це не тільки репортерство: піти, побачити й розповісти про те, що відбувається. Журналістика – це свого роду спосіб життя. Якщо ти теж так вважаєш, приходь Матимеш змогу поспілкуватися з досвідченими журналістами, отримати поради щодо ораторського мистецтва(як говорити так, щоб тебе слухали) і просто весело проведеш час в дружній атмосфері.

Вправи для очей

Коли: 16:00

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

В програмі:- Всіх, хто бажає покращити зір та гарно провести час, запрошуємо на заняття. Цього разу зосередимо увагу на вправах для очей. Також виконаємо дихальні вправи, котрі покращать настрій та додадуть відчуття внутрішнього спокою. Форма одягу бажано спортивна, але не обов'язково. Вхід вільний(Якщо маєте можливість та бажання, можете долучитись благодійними внесками до розвитку клубу).

Набір на безкоштовний розвиваючий цикл майстер-класів робототехніки «Робот мрії»

Де: Комунальна установа «Тернопільська обласна бібліотека для дітей»

LeGo WeDo розвиває:   - Увагу; - Дрібну моторику рук; - Мислення винахідника; - Образне мислення;

Майстер-клас «Подаруй любов»

Коли: 16:00

Де: Навчальний центр «Let's Go»

Запрошуємо діток 4-7 років на святковий майстер-клас. У програмі: створення пальчикового дерева виготовлення солодкої валентинки «Made with love» солодкі сюрпризи.

Пробне заняття з ліберики

Коли: 12:00

Де: Дитячий розвиваючий центр «Smartum»

Ліберика - це авторська методика, спрямована на розвиток швидкості читання. Мета курсу - прищепити дитині любов до читання. Завдання - навчити читати швидше в 5 і більше разів зі стовідсотковим розумінням прочитаного. Навчальні матеріали схвалені експертами. Ваша дитина - геній, і ми зможемо це довести.

17 лютого

Казка «Чари прадавнього лісу»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Дітлахам покажуть казку Б.Мельничука «Чари прадавнього лісу», за мотивами казки Б. Лепкого «Дванадцять місяців». Магічну виставу для маленьких тернополян готують у тернопільському драмтеатрі. Дарина-сирота терпить знущання злої мачухи, проте добре серце завжди винагороджується.   Квитки можна придбати у касі театру.

Чарівний перстень

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00, 14:30. Ярмаркова казка. Вартість квитків - 35 грн. Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Медовий місяць на всі сто»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Готель… Номер 13… Помічник прем’єр-міністра з коханкою… Романтично-пристрасний вечір руйнує… труп на підвіконні… Все летить шкереберть: скандал у пресі, відставка уряду, ревнивий чоловік коханки, раптовий візит дружини. Ситуацію рятує секретар помічника прем’єр-міністра, який в силу обставин потопає у несусвітній брехні.

Сергій Бабкін

Коли: 22:00

Де: Нічний клуб «Pulse Club»

Нова сфера, якою дихає, і яка надихає Бабкіна – «Музасфера» – пошириться усією Україною вже цієї осені! Музикант, актор, тренер-переможець проекту «Голос країни-8» Сергій Бабкін вирушає у великий всеукраїнський тур на підтримку свого нового альбому «Музасфера».У вересні Бабкін презентує свій 13-й за рахунком і перший повністю україномовний альбом «Музасфера». До трек-листа платівки увійдуть легендарні «Де би я», «Хто далі йде» і ще 12 нових пісень, що створюють неймовірну атмосферу, в яку можна буде зануритися на концерті: світ ідей, музики та містики Бабкіна.Грандіозний тур, який розпочнеться у другій половині листопада, триватиме більше 3 місяців, і закінчиться у лютому 2019 року. За цей час Сергій Бабкін відвідає 24 українських міста.

Леонід Новосільцев презентує «Jazz-lounge»

Коли: 20:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Легендарний тернопільський музикант Леонід Новосільцев презентує свою програму в стилі jazz-lounge. Вхід вільний!

Книжково-ілюстративна виставка «Іван Труш – 150»

Де: Тернопільський обласний художній музей

Це першу із черги тематичних ювілейних виставок, вона висвітлює творчий доробок видатного українського художника, організатора культурно-мистецького життя Галичини зламу ХІХ – ХХ ст. – Івана Труша (1869––1941). Виставка презентує твори у жанрах пейзажу, психологічного портрета й сюжетних композицій.

Андрій Пілат. Виставка номер 3

Коли: 19:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Матеріали: пластик і поліетилен. Ресайклінг та екосвідомість. Я в пошуках чіткої відповіді, для чого це роблю і яка взагалі ідея або так званий «концепт» творчості. Для мене це експеримент і пошук нових матеріалів у мистецтві. Я повністю віддався несвідомому, оскільки сам перебуваю в такому стані останнім часом.

Сузір‘я екскурсій

Де: Етногалерея «Спадок»

Етногалерея «Спадок» започатковує ініціативу проведення тематичних екскурсій протягом лютого-березня для всіх відвідувачів і поціновувачів автентики на доброчинній основі! Мета проекту полягає у спробі: наблизитися до самобутньої культури нашого Поділля й ознайомитися із вишиваною красою регіонів України, дослідити цей етнопростір, відчути його вібрації; а також виявити вплив традицій, поклик минулого на сучасну людину в урбанізованому суспільстві. Ми хочемо показати неймовірну розкіш традиційного вбрання, красу речей і навчити відрізняти борщівську сорочку від поліської, гуцульські запаски від полтавської плахти, впізнавати баламути, дукачі, зґарди, «чубаті» весільні головні убори. Ми разом зануримося у прабабусину скриню скарбів, де віками збиралося придане, пізнаємо магію орнаментів, автентичного вбрання, співу, обрядів, і намагатимемося змінити своє уявлення про українське традиційне мистецтво. Вхід вільний!

Молоді потрібно дати історію та крила

Коли:  15:00

Де: Громадська спілка Молодіжний центр «Тернопіль»

Проект, де національно-свідомі особистості розкажуть про історію України. На цій події ви почуєте підтверджені історичні факти на теми, які гостро підіймають сучасну проблематику та героїку в історії України. Подія відкрита для всіх охочих, участь у події безкоштовна.

Майстер-клас «Намисто в техніці мокрого валяння»

Коли: 13:00

Де: Клуб «Жіноча Криївочка»

Валяння з вовни (фелтінг, фільцювання) — це особливий процес, у результаті якого з вовни створюють об’ємні іграшки, одяг (жилети, туніки, валянки, тапочки), аксесуари (палантини, шарфи, капелюшки, біжутерія).Можливо, може здатися що валяння вовни є новим сучасним видом рукоділля, але це не так. Науковці стверджують, що валяння з вовни — найдавніша техніка створення текстилю.

Посиденьки в лютому

Коли: 14:00

Де: Тернопільська міська централізована бібліотечна система

Неділя нам дана, щоб відпочити. Цього разу для приємного проведення часу пропонуємо разом переглянути виставку робіт учнів Школи борщівської народної сорочки, прозвітувати спільний вишивальний процес «Квітуча Україна» та інші поточні роботи, погомоніти на рукодільні теми за горнятком кави з домашніми смаколиками. Гарний настрій в чудовій компанії гарантовано. Благодійний внесок на потреби бібліотеки 10 гривень. Краще прийти і побачити все самому, ніж потім почути, як було файно, від інших.

Руханка з Лілією Проць

Коли: 09:00

Де: парк ім. Т Шевченка

Руханка повертається!  У липні 2012 року вперше Лілія Проць ініціювала руханку для мешканців міста. Спочатку це були заняття на Театральному майдані. Але вже 4 роки від коли встановили вуличні тренажери заняття проводяться на острівку «Чайка» у парку ім.Шевченка. Заняття безкоштовні! Займатись можуть всі охочі. Якщо є протипоказання чи проблеми зі здоров`ям, то для Вас підберуть вправи, які Вам не будуть протипоказані. Вік для занять від 4 до 80+ років. Форма спортивна і зручна.

Цікава неділя

Де: Дитячий розважальний центр «Мадагаскар»

День святого Валентина у Мадагаскарі.

Ігротека

Де: Комунальна установа «Тернопільська обласна бібліотека для дітей»

«Ерудит», «Монополія», «Джанга-Еко», «Подорож Україною», «Подорож Європою» та інші.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео