Віра Олександрович

Тернопіль: аптеку №78 уже закрили, а тепер спробують «прикрити тили» (фото)

Доволі цікавий проект рішення із дуже короткою назвою «Про надання дозволу» з’явився на сайті Тернопільської міської ради сьогодні, 15 лютого.

Автором цього документу є начальник міського Управління торгівлі, побуту і захисту прав споживачів Богдан Ясеновський. Він уже 22 лютого запропонує депутатам варіант вирішення проблеми «забезпечення територіальної громади міста медикаментами, товарами медичного призначення, предметами догляду за хворими, предметами санітарії та гігієни, дитячим та дієтичним харчуванням за зниженими цінами та можливістю проведення комп’ютерної діагностики організму з наданням рекомендації щодо лікування населення».

Вочевидь, ця проблема виникла не на порожньому місці. Нагадаємо, тернополян і навіть жителів краю стривожила ситуація щодо закриття відомої аптеки №78, розташованої у самому центрі Тернополя («Терен» про це писав неодноразово – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ). Нагадаємо, дійшло навіть до протестів і пікету під стінами міської ради.

Аптека 78
Аптека 78

Більше того, питання «Про звернення Тернопільської обласної ради до Тернопільської міської ради і Тернопільського міського голови щодо ситуації, що склалася навколо комунальної аптеки №78» планують розглянути під час першого засідання 11-ї сесії найвищого представницького органу Тернопільщини.

Що ж пропонує депутатам Богдан Ясеновський? Кілька цікавих пунктів:

1. Надати дозвіл КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» виступити засновником (учасником) товариства із обмеженою відповідальністю «Соцаптеки»; 2. КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» проводити здійснення внесків до статутного капіталу новоствореного товариства на підставі відповідного рішення міської ради; 3. Уповноважити директора КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» взяти участь у розробці і підписанні засновницького договору новоствореного товариства; 4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів і туризму.

Отже, головну частину відповідальності у цій справі покладуть, відповідно, на голову постійної депутатської комісії – Івана Зіня (фракція ВО «Свобода») і на директора КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення». За наявною на сайті міської ради інформацією, це – Олег Фляк. І що цікаво, за інформацію сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній і судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів «Опендатабот», основний вид діяльності цього КП – «Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».

Снимок1
Снимок1

До того ж, за даними того ж сервісу, у судовому реєстрі є аж 32 рішення – і кримінальних, і господарських, в яких вже фігурує назва цієї компанії.

Снимок2
Снимок2

Чи погодяться депутати на такий «поворот» у непростій справі, пов’язаній із аптечним бізнесом, тернополяни пересвідчаться уже 22 лютого (під час засідання можуть розглянути також такі непрості питання – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео