Віра Олександрович

У Білій, що під Тернополем, хотіли заборонити відеозйомку під час сесій (відео)

Основне

Сесію у Білецькій обєднаній територіальній громаді 14 лютого розпочали із… вітання жінок із Днем Валентина. Чому саме так? Хтозна, але курйози на цьому не закінчилися.

Навіть читання молитов «Отче наш» і «Богородице Діво» на початку не вберегли тамтешніх депутатів від дискусій. Зокрема, й таких, які взагалі не мали б виникати під час засідання в органі місцевого самоврядування.

Наприклад, у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району» обурилися, що дехто із політиків хотів заборонити відеозйомку під час сесії. Втім, цей запис все одно зробили і врешті оприлюднили. Переглянути його можна і на «Терені».

[embed]https://youtu.be/GHTCacts8fg[/embed]

Зокрема, Юрій Качунь прокоментував побачене так (цитуємо): «Попри спробу окремих депутатів заборонити відеозйомку під час сесії Білецької сільської ради, маємо можливість переглянути цей запис. Хоча для мене НЕ ЗРОЗУМІЛИМ є те, що, маючи всі відеозаписи і рішення сесій, їх досі не розмістили на офіційному сайті Білецької ОТГ. Хоча це було обіцяно на початку! Для чого було обіцяти людям, а зараз - тримати відеоматеріали під замком? ПИТАННЯ: із якою метою тоді вели ці відеозйомки і як далі їх будуть використовувати?».

Снимок_Качунь
Снимок_Качунь

Отже, питання щодо прозорості у роботі новоствореної ради вже виникають навіть у самих жителів громади. До слова, про рішення попередніх сесій Білецької ОТГ на «Терені» можна прочитати ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео