Тернопільська книгарня запрошує на перегляд британської кінострічки

51341477_2996245697067737_42725681825579008_n (1)

Книгарня «Є», «Артхаус Клуб» та British Council в рамках фестивалю «Нове британське кіно» запрошують на показ фільму «Вбивство священного оленя» (реж. Йоргос Лантімос). Дубляж фільму – українською мовою. Захід відбудеться 20 лютого. Початок – о 18:30.

Успішний і талановитий кардіохірург Стівен має все, що потрібно для щастя – гроші, кар'єра, великий затишний будинок, двоє дітлахів, красуня-дружина. Але довгий час близькі не можуть зрозуміти причину частих змін настрою батька і раптові напади агресії, пояснюючи це все професійною втомою. Однак що насправді відбувається в душі Стівена, не знає ніхто. Кілька років доктор підтримує зв'язок з небагатим підлітком Мартіном, мріючи взяти його в свою сім'ю. Щоб врятувати хлопчика від важкої хвороби, він вирішує йому провести позапланову операцію безкоштовно, проте несподівано стан пацієнта різко погіршується. Мати хлопчика звинувачує лікаря в лікарській помилці. Врятувати кар'єру Стівена тепер можуть тільки свідчення хлопчика на користь професора, однак, цього не відбувається.

Картина увійшла в основну конкурсну програму Каннського фестивалю-2017 і отримала нагороду за кращий сценарій. Це друга спільна робота Коліна Фаррела і творця фільму Йоргоса Латімора. У ролі дружини хірурга – оскароносна Ніколь Кідман. Фільм вдавлює глядача в крісло з перших миттєвостей. Незримий жах поступово підкрадається все ближче, але до останнього моменту незрозуміло, звідки він виходить. Чудова робота грецького режисера для шанувальників жанру хорошого кіно.

Показ відбувається в рамках фестивалю «Нове британське кіно», що проводиться Британською радою в Україні British Council Ukraine спільно з компанією Arthouse Traffic.

Вхід вільний.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео