Колектив природного заповідника «Медобори» має нового керівника

2

Днями в природному заповіднику «Медобори», що на Тернопільщині, відбулася нарада під час якої колективу установи представили тимчасово виконуючого обов’язки директора Ореста Ходиня.

Під час наради начальник обласного управління Олег Яремко акцентував для керівника на тих ділянках роботи установи, на які потрібно звернути особливу увагу. А саме – це проведення електронного обліку деревини, завершення оформлення дозволу на проведення робіт із підвищеним рівнем небезпеки і інше.

Незважаючи на те, що промислова заготівля деревини в природному заповіднику не здійснюється, а проводяться догляди за насадженнями віком до 40 років, відтак заготівля деревини проводиться від рубок догляду, тож проведення електронного обліку деревини є необхідною умовою прозорої діяльності установи, – зауважив Олег Яремко. – Разом із тим, чималою проблемою заповідника є всихання насаджень, тож потрібно підключати до цього науковців та вирішувати дану проблему як на обласному, так і на державному рівнях.

Разом із тим, Олег Яремко наголосив, що за рік роботи не складено жодного протоколу, і хоча це не вказує на погану роботу служби охорони заповідника, проте й не свідчить про ефективне проведення нею рейдів, тож наголосив на належному здійсненні охорони в площині ефективності проведення патрулювань з охорони лісових насаджень від незаконних рубок, диких тварин заповідника та здійснення рейдів щодо охорони заповідника від лісових пожеж.

1
1

На завершення наради начальник обласного управління поспілкувався з колективом, зауваживши, що щомісяця – мінімум раз у квартал плануються подібні зустрічі. Заразом висловив своє бачення проведення нарад у майбутньому, які носитимуть не лише інформативний характер, а й у формі дискусії, пишуть на сайті Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Фото Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

Вибір читачів за тиждень

Відео