Дарія Шевченко

Як розпізнати ознаки, що провокують зупинку серця

fe0bd556a12ca2061d102517d932888f

Чимало смертей стається саме через серцево-судинні захворювання. Є топ-5 ознак, за якими можна розпізнати, що з вашим серцем не все в порядку:

1. Запаморочення і порушення координації. Якщо запаморочення і порушення координації виникають часто, можливо, причиною є порушення кровообігу в головному мозку і серці.

2. Дискомфорт в грудях.

- Це найпоширеніша ознака проблем із серцем. При цьому дискомфорт може виникати не тільки в грудях зліва, але і в грудному відділі хребта в цілому. Це може відчуватися як клубок у грудях, поколювання в спині, печіння, біль, горе і т. п.

Такий дискомфорт триває довше, ніж кілька хвилин, і виникає, коли ви відпочиваєте або фізично активні. Якщо ж виник сильний біль в лівій руці – це класична ознака інфаркту, — пише видання «Variat».

3. Кашель зі слизом. Якщо під час кашлю виділяється білий або рожевий слиз, це може говорити про серцеву недостатність. Так відбувається, коли серце не може задовольняти вимоги організму, відправляючи кров назад в легені.

4. Задишка. Брак повітря, задишка – це прямим чином вказує на стенокардію і серцеву недостатність.

5. Набряклість ніг. Сильні набряки, особливо до кінця дня, можуть виникати через велику кількість солоної їжі, проблем з нирками та, в тому числі, – через серцеву недостатність.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео