Віра Олександрович

Персональні кабінети незабаром будуть у всіх жителів Тернопільської громади (фото, відео)

Персональні електронні кабінети незабаром будуть у всіх жителів Тернопільської громади. Втілити ідею обіцяють упродовж двох років – 2019-2010-го. Причому витратити на новацію за цей час планують 3 млн грн.

Річ у тім, що Тернопільська міська рада сьогодні, 22 лютого, затвердила «Концепцію розвитку е-урядування Тернопільської міської територіальної громади на 2019-2020 рр.». Презентувала ідею депутатам керівник відділу зв'язків із громадськістю і засобами масової інформації Мар'яна Зварич. Вона врешті отримала 32 «за».

Якщо чесно, то у залі не відразу зрозуміли суть новації. Через це спочатку було доволі шумно. Втім, Мар'яна Зварич була переконливою, а тому інтерес до доповіді зріс. Присутні зосередилися. І не дивно, адже Концепція передбачає покращення рівня ефективності та результативності розвитку е-урядування у частині надання е-послуг, розвиток існуючих і запровадження нових інструментів е-демократії.

Люди
Люди

Якщо простіше, то: зручностей побільшає, скасують паперові довідки, інформацію у базу доведеться вносити лише раз, там сконцентрують усі дані із жеків. Причому отримати будь-які документи можна буде, не виходячи з дому. Потрібен буде лише комп’ютер та Інтернет.

Нагадаємо, у результаті виконання Концепції планують досягнути таких результатів: - підвищення ефективності роботи Тернопільської міської ради і досягнення нового рівня у наданні е-послуг структурними підрозділами ради; - покращення якості надання послуг фізичним і юридичним особам, завдяки використанню Інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ); - впровадження нових інструментів е-участі громадян, а також підтримка діючих.

Президія
Президія

Розробники ідеї обіцяють – усі персональні дані тернополян, занесені в персональні електронні кабінети, будуть захищеними. Потужні сервери і все необхідне оснащення будуть розміщені у міській раді.

– Це – лише вектор, в якому ми рухаємося, але, думаю, напрям і кроки до реалізації ми визначили правильні, – каже Мар'яна Зварич. – Завершити усе плануємо до кінця 2020 року.

Детальніше ознайомитися із Концепцією можна ТУТ. Контроль за виконанням рішення поклали на постійну комісію міської ради із питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності (голова – Олег Климчук), а також – на заступника міського голови-керуючого справами Івана Хімейчука.

Депутати
Депутати

Ну, і «квіточка на торті» – реалізовувати Концепцію практично запросили тернопільські ІТ-компанії. Саме їм насамперед дозволять освоювати 3 млн грн бюджетних грошей. Про те, що також відбувалося сьогодні на сесії, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео