Оксана Бучко

Полковника спецпідрозділу «Альфа» згадали у Тернополі (відео)

Підполковника зі спецпідрозділу «Альфа» Руслана Муляра згадували рідні та друзі 22 лютого у тернопільській школі №20. У закладі вперше провели турнір з міні-футболу на честь загиблого учасника АТО. Цим заняттям Руслан Муляр захоплювався ще з дитинства.

Розпочали турнір із хвилини мовчання.

INTRO_AF_WKND.00_01_07_23.Still002
INTRO_AF_WKND.00_01_07_23.Still002

Начальник управління СБУ Тернопільської області Віталій Найда

- Поки ми пам’ятаємо Руслана, він завжди буде в наших серця і з нами.

Руслан Муляр працював у спецпідрозділі «Альфа» 15 років. Виховував із дружиною Ольгою троє дітей. Пройшов 8 ротацій, 9-у не завершив. Загинув на Луганщині під час артилерійського обстрілу 26 травня 2018 року.

Віктор Павлович, гравець команди «Агропродсервіс-ветеран»

- Нас пов’язувало багато. З 4-го класу тісно дружили. Руслан був порядною, відповідальною і завжди усміхненою людиною. Був нашим воротарем – спокійним і надійним гравцем команди. Ця гра для нас – це нагода зібратись разом, щоб вшанувати і зберігати пам’ять про Руслана.

Двоє синів Руслана перейняли захоплення батька футболом. Такі дані до спорту в чоловіка виявили ще у третьому класі. Згодом він став гравцем команди «Агропродсервіс-ветеран».

Віктор Вересюк, тренер команди «Агропродсервіс-ветеран»

- Талант Руслана помітили ще у 3-ому класі. З того часу він займався спортом у школі. Я вів спецгрупу з футболу. Руслана пам’ятаю, як прекрасного гравця.

Змагалось у турнірі з міні-футболу 10 команд – представники правоохоронних органів, силових структур області, а також 20-ої школи, у якій навчався Руслан Муляр.

Ольга, дружина

- Футбол був важливим для чоловіка завжди. Так проходили його вихідні. Ще відколи дочка Наталя маленька була, ми ходили усією сім’єю, вболівали за Руслана. Я підтримувала таке захоплення. Також не проти, що футболом цікавляться сини, які бачили приклад батька.

Як відомо, наприкінці 2018 року тернопільській школі №20 присвоїли ім’я Руслана Муляра. У закладі будуть систематично проводити турніри з міні-футболу за ініціативи управління СБУ, аби вкотре нагадати місту про героя.

Фото «Терену», відео: Петро ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео