Ще один крок до створення Чортківської ОТГ

DSC_1094

У четвер, 21 лютого, в актовій залі Чортківського державного медичного коледжу відбулась Рада регіонального розвитку району, під час котрої міський голова Володимир Шматько розповів про створення Чортківської ОТГ.

Очільник міста подякував діючому Президенту України та уряду за правильність курсу країни в аспекті реформ, зокрема виділивши реформу децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад. А також наголосив на важливості збереження стратегічного курсу держави після президентських та парламентських виборів.

- Я, як міський голова, хочу, аби президентська реформа щодо утворення громади у Чорткові відбулася. Є рішення Тернопільської обласної ради щодо затвердження перспективного плану формування територій громад в області від 08.06.2018 №790, згідно з яким повинна бути утворена Чортківська ОТГ, до якої мають увійти сім населених пунктів: м. Чортків, Біла, Горішня Вигнанка, Пастуше, Росохач, Бичківці, Скородинці. Також є рішення Кабінету міністрів України від 21.11.2018 №896-р, котрим затверджено цей перспективний план.

DSC_1120
DSC_1120

Володимир Шматько наголосив, що депутати Горішньої Вигнанки на сесії вже прийняли рішення про об’єднання в Чортківську ОТГ.

- І треба докласти максимум зусиль, щоби цей процес відбувся якнайшвидше. Адже новостворені громади мають можливість отримати міжнародну технічну допомогу від європейських та американських фондів. Хочеться, щоб і жителі навколишніх із Чортковом сіл також відчули покращення якості життя від реформи децентралізації, – пояснив мер.

Також Володимир Шматько розповів, що у 2017-2018 роках Чортків залучив 4 млн грантових коштів, ще 8 млн грн – кредитних коштів від міжнародної організації #Nefko під 3% річних у гривнях на повну комплексу термомодернізацію ЗОШ №5. Окрім того міський голова повідомив, що веде переговори із міжнародними партнерами про залучення у Чортків 1,1 млн євро під 1% річних у гривнях на реконструкцію водопровідних мереж.

За матеріалами Чортківської міської ради

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео