Віра Олександрович

Тернополян тривожать: майданчики, сміття, брак гуртків і складність оформлення документів на поховання (фото, відео)

Сесія_ф

Кілька цікавих депутатських запитів пролунало на сесії Тернопільської міської ради у п’ятницю, 22 лютого. Виявляється, депутатів нині хвилює не лише відсутність смітників біля ставу, а й брак творчих гуртків для малечі.

Нагадаємо, на сесії загалом розглянули 286 питань. Про те, що відбувалося на засіданні, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Депутати
Депутати

Спершу Петро Поврозник (Поврозник Петро Іванович) запропонував спростити у Тернополі процедуру оформлення документів на поховання. Мовляв, нещодавно стикнувся із цією ситуацією і зрозумів, що родинам у такий складний час додається надто багато інших турбот. Колеги депутата підтримали – 36 «за». Тож тепер слід очікувати змін, наприклад, можна буде отримати певні довідки через ЦНАП.

[embed]https://youtu.be/_M4rgRESzKg[/embed]

Згодом до трибуни пішов Віктор Генсерук (Генсерук Віктор Анатолійович). Він висловив обурення кількістю сміття, що весь час збирається на узбережжі ставу у районі мікрорайону «Кутківці». На думку депутата, в управлінні ЖКГ принаймні могли б подумати про належну кількість смітників. Інші депутати із такою пропозицією погодилися.

Люди
Люди

Слово взяв і депутат Андрій Шкула (Шкула Андрій Петрович). Виявилося, що йому виборці поскаржилися на відсутність відповідної кількості гуртків для дітей у мікрорайоні «Дружба». Мовляв, дітям часто немає чим зайнятися і це – проблема. Подумати про її вирішення запропонували начальнику міського управління освіти і науки Ользі Похиляк.

Пожиляк
Пожиляк

Натомість Михайла Ібрагімова (Ібрагімов Михайло Раджепович) тривожить стан спортивних майданчиків, які відремонтували, у тому числі, за кошти із міської казни. Оскільки частина із цих споруд не має господаря, там, за словами депутата, «незабаром нічого не буде». Мовляв, тернополяни і паркани ламають, і сміття залишають тощо.

[embed]https://youtu.be/ol3aolDchjY[/embed]

Депутати також підтримати запит Назара Зелінки щодо заборони руху пішохідними доріжками парку «Національного Відродження» із боку вул. Чубинського.

[embed]https://youtu.be/LaYdMTioFUo[/embed]

- До мене як до депутата міської ради неодноразово зверталися виборці з мого округу зі скаргами щодо руху автомобілів парковою зоною із вул. Чубинського до новозбудованого тенісного корту, що в парку «Національного Відродження», – каже Назар Зелінка. – Я уже звертався до адміністрації парку щодо встановлення відповідних обмежувачів для унеможливлення руху автотранспорту пішохідними доріжками. Поруч зі Співочим полем є облаштований майданчик для паркування, яким можуть користуватися відвідувачі тенісного корту.

Графіка_Зелінки
Графіка_Зелінки

Для вирішення цієї проблеми депутат запропонував встановити додаткові розділяючі стовпці до заїзду із вул. Чубинського, чітко розділивши її на вело-пішохідну і транспортну частини. Тобто праву смугу (вздовж будинків Вербицького, 7 і 10) депутат запропонував залишити для руху автотранспорту до паркувального майданчика і до прилеглих будинків, встановивши на в’їзді дорожній знак 4.11 «Рух легкових автомобілів». Натомість ліву смугу (вздовж парку), на його думку, треба визначити як вело-пішохідну, встановивши на заїзді обмежувачі руху і дорожні знаки 3.21 «В’їзд заборонено» і 4.14 «Доріжка для пішоходів і велосипедистів».

Фото і відео авторки, а також зі сторінки Назара Зелінки у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео