Військовий фестиваль та «смачні» екскурсії: так у Чорткові приваблюватимуть туристів

21062018_29

У Чорткові кожен місяць 2019 року буде присвячений одному з видів туризму, який властивий регіону. Таке придумали у відділі туризму Чортківської міської ради.

- Ми відмовляємось від нудних оглядових екскурсій та пропонуємо вам креативний туризм. Під час презентаційних та тематичних екскурсій ви зможете не лише послухати, а й скуштувати, доторкнутись, взяти участь та відчути, потрапивши на ті чи інші події міста, – йдеться на сторінці «Чортків туристичний» у Facebook.

Березень оголосили місяцем гастротуризму в Чорткові з нагоди традиційного для лемківської спільноти міста свята Пущення. У понеділок, 4 березня, відбудеться перша презентаційна гастроекскурсія Чортковом, під час якої можна буде продегустувати традиційні страви в кафе «Лемківська світлиця», що поруч з костелом.

Квітень стане місяцем етнотуризму. 18 квітня проведуть презентаційну етноекскурсію Чортковом із майстер-класом подільського писанкарства, а 29 квітня – фестиваль писанок та гаївок у Чорткові.

На 25 травня запланована презентація веломаршруту VELO-Tourism-City та велоекскурсія, а наступного дня відбудеться головна велоподія міста – велоперегони «Чортківський перевал» від велоклубу Cadence, котрі організовують перегони вже декілька років. Крім того, на 18-19 травня заплановане офіційне відкриття туристичного сезону.

Далі в Чорткові планують місяці фестивального туризму, екотуризму, мототуризму, краєзнавчого туризму, спелеотуризму та архітектурного туризму. А найбільшою подією має стати триденний військово-історичний фестиваль «Чортківська офензива» 7-9 червня, котрий цьогоріч відзначатиметься на державному рівні.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео