Кухар в армії – це не просто солдат: історія молодої Жанни Кравчук

52601979_2208890209172735_4260210230207447040_n

Друзі з підрозділу Тернопільських артилеристів характеризують Жанну Кравчук як молоду, красиву, врівноважену і жартівливу.

Як повідомляє прес-офіцер 44-ї окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа, вступила дівчина до війська зовсім юною, щойно досягнувши повноліття підписала контракт із місцевою військовою частиною. У час, коли молоді люди відкривають для себе безліч нових можливостей, обирають шлях омріяної мети, професії, кар’єри, тендітна дівчина зробила свій вибір, але у зовсім доросле, відповідальне, а часом ризиковане життя. Отримавши у цивільному житті спеціальність кухаря, замість цікавої роботи у сучасних ресторанах, де могла готувати розмаїття страв, обрала шлях військовослужбовця, вирішила годувати наших захисників на фронті.

Жанні сьогодні 21 рік, за плечима три роки солдатської служби, десятки виїздів на полігон, в зону АТО, а тепер ООС. Цього разу ротація тривала безперервно три місяці на полігоні і чотири – в районі проведення Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation. І якби не наполягання командирів відпочити від служби, вона б продовжувала виконувати свої обов'язки й досі. Усе це зробило з тендітної білявки справжнього, дисциплінованого, відповідального воїна, який здатен добре виконувати завдання і отримувати вдячність від своїх побратимів. Кухар в армії – це більше, як солдат, він розпочинає свій ранок на дві години раніше від інших, а закінчує, коли розійдуться усі на сон. За потреби солдат Кравчук може взяти до рук зброю і піти у бій, обставини все ж зробили свій вклад не лише в українську берегиню, але й справжню, вірну захисницю українського народу, котра з легкістю подолає труднощі, не дивлячись на життєві «примхи погоди».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео