16 тисяч гривень віддала шахраям пенсіонерка

1493453275_pensioner_2

Усі свої заощадження віддала пенсіонерка із Шумського району двом невідомим жінкам, котрі представилися працівницями пенсійного фонду. Правоохоронці розшукують шахрайок та попереджають громадян бути уважними й обережними, не пускати до помешкань незнайомих людей.

Як з’ясувалося, в обідню пору до будинку бабусі прийшли дві жінки на вигляд 25 років. Вони представилися працівницями пенсійного фонду і почали переконувати стареньку, що невдовзі їй збільшать пенсію. Проте для цього потрібно обміняти старі купюри на нові. Бабуся повірила аферисткам, вийняла зі сховку всі свої заощадження і передала незнайомкам. Шахрайки ж сказали їй написати розписку про передачу коштів та пообіцяли згодом принести нові купюри, пише Досьє 102.

Після вдалої оборудки лиходійки поспішили зникнути з чужої домівки. Пенсіонерка ж згодом зателефонувала до внучки та розповіла про випадок, а вже остання повідомила про злочин працівників районного відділення поліції.

Працівники поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Зловмисниць розшукують.

Поліцейські вкотре застерігають краян – не довіряти незнайомцям, а тим паче, коли йдеться про гроші. Запам’ятайте, що працівники пенсійного фонду, банківських установ ніколи не запропонують подібних послуг, оскільки це не входить у коло їхніх повноважень. Тим більше, ходити по домівках і пропонувати послуги з обміну грошей.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео