Олена Підгрушна розповіла, як бути по іншу сторону екрана

1479306973--sport--15110504_322655058116639_1509462975685868400_o-jpg

Відома тернопільська біатлоністка, капітан жіночої частини збірної України Олена Підгрушна розповіла, як дивитися на змагання по телевізору, а не брати в них участь.

Нагадаємо, спортсменка через стан здоров'я була змушена достроково завершити сезон 2018-2019.

- Я завжди ловила себе на думці, що дивитися гонки складніше, ніж бігти. Бо коли ти біжиш, ти сам за себе відповідаєш, докладаєш певних зусиль до цього результату. Коли ти дивишся – ти не можеш ніяк повпливати і лише спостерігаєш. І, звичайно, хвилювання неймовірне, - ділиться Олена.

Біатлоністка також розповіла про свій стан здоров'я та про необхідність дострокового завершення сезону.

- Так сталося, що сьогодні у мене виявили запалення серцевого м’яза – міокардит. Зараз - гостра стадія. Але, судячи по симптоматиці, цілком імовірно, що й попередніх пару років, коли в мене були проблеми з диханням, це, власне, було через серце. Ми якось до цього не дійшли, до такого поглибленого огляду серця, тому що кардіограма в стані спокою була абсолютно нормальна і сьогодні вона абсолютно нормальна, тому ніяких причин робити поглиблене обстеження не було.

А коли цей останній місяць я, бігаючи на гонках, уже спостерігала і за своїм самопочуттям, і за пульсом під час гонок, я бачила, що останній набагато вищий, ніж повинен бути при такому темпі, при такій швидкості. Він не опускався, було практично відсутнє відновлення. Тобто оці всі коливання, перепади не можна було терпіти. Тому вирішили все ж таки звернутися до професіоналів і зробити поглиблене обстеження. І, звичайно, для нас це був великий шок, ніхто не очікував такого результату. Навіть ті лікарі, які обстежували, коли побачили мене з кардіограмою, запитали: чому ти з такою хорошою кардіограмою до нас звернулася. І тоді я почала пояснювати, що в стані спокою жодних проблем немає, а на інтенсивній роботі вони виникають.

Той стан, який є сьогодні, він абсолютно виліковний. І всі лікарі дуже оптимістично налаштовані. Можна повертатися до повноцінного життя і ні в чому себе не обмежувати. Головне, що це було вчасно виявлено. Зараз мене повністю обмежили у фізичній активності. Для мене це неймовірний біль, тому що кожного ранку я звикла до руху і зараз просто змушую себе не бігти зайвий раз. Просто зупинитися, пройти курс лікування і все.

Нагадаємо, попереду — Чемпіонат світу та ще один етап, у яких тернопільські біатлоністи братимуть участь.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео