У Великогаївській громаді пишуть історію краю

1

Громадська ініціатива «Спадщина», яка об’єднує представників учительської, технічної, мистецької, інтелігенцій Великогаївської об’єднаної територіальної громади, оголосила конкурс творчих робіт.

Такий конкурс організовують з метою вшанування видатних особистостей, зокрема учасників національно-визвольних змагань українського народу, життя і діяльність яких були пов’язані з селами Баворів, Білоскірка, Великі Гаї, Грабовець, Дичків, Застав’є, Застінка, Кип’ячка, Козівка, Красівка, Прошова, Cкоморохи, Смолянка, Теофілівка, Товстолуг.

Завдання Конкурсу полягає у дослідженні, розширенні, збагаченні біографічних відомостей, записі та описі спогадів учасників національно-визвольних змагань українського народу (чи свідків), життя і діяльність яких були пов’язані з селами громади.

Імена осіб, які народилися або проживали у селах громади: усусусів, стрільців УГА, членів ОУН, вояків УПА, репресованих та виселених за співпрацю з українськими підпільниками, а також жертв тоталітарних режимів ХХ століття поміщено у Книзі Пам’яті Тернопільського району “За честь і славу, за народ” (Тернопіль, Видавництво “ЗБРУЧ”, 2003 рік).

Крім цього, нещодавно вийшла з друку п’ята книга серії «Реабілітовані історією. Тернопільська область», у якій міститься інформація про  реабілітованих мешканців Тернопільського району.

Зі змістом книги  можна  ознайомитися в мережі  Інтернет  за посиланням.

У Великогаївській громаді закликають долучитися до конкурсу, до збагачення історичної правди  та  вшанування  пам’яті  видатних особистостей, які прославили громаду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео