Що не варто робити в лісах Тернопілля

1

З настанням весни активізуються не лише комахи, що пробуджуються зі сну, але й рідкісні рослини. А з ними і недобросовісні жителі Тернопільщини, які хочуть нажитися на первоцвітах.

Тих, хто намагається підзаробити продажем перших квітів немало, проте усі вони не лише завдають шкоди екології, але й порушують закон. Жителям Тернопілля варто пам’ятати, що перші квіти занесені до Червоної книги України та перебувають на межі знищення. Окрім того, на території нашої країни вже безслідно зникли 50 видів рослин. Цей процес не зупинити, якщо громадяни будуть й надалі нищити квіти у лісах області, застерігає Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Пам’ятайте, збут та придбання таких рослин загрожує адміністративною відповідальністю та оплатою штрафу (від 510 до 1 700 гривень). Якщо такі дії вчинили на територіях заповідників чи із рослинами, внесеними до Червоної книги, то сума штрафу зросте до 1 700-3 655 гривень.

Працівники лісового господарства Тернопільщини закликають громадян не псувати перші квіти: не зривати, не продавати і не купувати їх.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео