Орест Сарматський

Американцям будуть виплачувати по долару за кожну покупку молока (Агроновини)

молоко

Каліфорнійський рада з переробки молока (CMPB) запустила нову програму лояльності Moo Money. Протягом чотирьох місяців (з 28 січня по 28 квітня) жителі Каліфорнії зможуть отримувати грошовий бонус за кожну куплену упаковку питного молока, пише «Агро-Центр».

Щоб отримати бонуси, покупцям необхідно сфотографувати чек і відправити його на сайт Moo Money. 1 бал прирівнюється 1 долару. Використовувати накопичені таким чином гроші, можна до 1 червня 2019 року  всюди, де приймають картки MasterCard.

Уточнюється, що в акції бере участь молоко в упаковках будь-якого обсягу, придбане не тільки в роздрібній торгівлі, але і в інтернет-магазинах. Популярні в США рослинні аналоги молока (вівсяне, мигдальне та інші) в акції не беруть участь.

Такий крок пояснюється тим, що зараз Америка переживає «молочну кризу». Нью-йоркські молочні фермери, які п’ять років тому скористалися можливістю розширити свої стада, тепер задаються питанням, чи було це правильним кроком.

Столовий буряк за тиждень подешевшав на 12%

На початку березня вартість столового буряку на українському ринку коливалася в межах 6-7 грн/кг, що в середньому на 12% менше, ніж тижнем раніше. Про це повідомляє EastFruit.

- Щоб активізувати торгово-закупівельну діяльність, українські фермери знижують ціну на продукцію, — ідеться в повідомленні.

Експерти говорять про збільшення пропозиції некондиційної буряків, які виробники України готові відвантажувати по 4грн/кг.

буряк
буряк

Як повідомляють учасники ринку, основною причиною зниження цін на коренеплоди є сезонне збільшення пропозиції на ринку. Також тиск на ціни надавав досить низький попит на продукцію на внутрішньому ринку і з боку роздрібних мереж і оптових компаній.

Крім того, на зниження ціни впливають поставки буряка сприяють з Польщі, який пропонується до продажу фактично в тому ж ціновому діапазоні, що і місцева продукція.

Проте, вартість столового буряка все ще перевищує минулорічний рівень на 20%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео