Орест Сарматський

Бухгалтер з Тернопільщини наробила «манки» майже на 2 млн грн

Audit-800x445 (Copy)

Фінансові втрати у великому розмірі виявили тернопільські аудитори у відділі освіти Тернопільської РДА

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області виявили у відділі освіти Тернопільської РДА

фінансові порушення, що призвели до втрат, на 1,8 млн грн. Про це повідомляє Державна аудиторська служба України.

- Бухгалтерська служба відділу освіти безпідставно перерахувала сторонній юридичній особі коштів на суму понад 716 тис. грн, передбачених у кошторисі на виплату заробітної плати працівникам установи. Не за цільовим призначенням використано коштів освітньої субвенції на суму 388 тис грн та спрямовано на оплату вартості комунальних послуг, спожитих дошкільними підрозділами навчально-виховних комплексів, йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що фахівці виявили цілий «букет» порушень. Зокрема, через несвоєчасне стягнення дебіторської заборгованості в межах терміну позовної давності відділ освіти недоотримав 420 тис. грн. Ще 174 тисяч грн. недоотримав місцевий бюджет через нецільове використання коштів. У відділі освіти «перебрали» із витратами на виплату заробітної плати, оплату завищеної вартості ремонтно-будівельних робіт та комунальних послуг.  на суму понад 105 тис. грн. Виявлено тут і понаднормативні посади.

За це все 6 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, а до установи застосовано фінансові санкції.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів та поінформовано місцеві органи влади та самоврядування.

Фото: «Акцент»

Вибір читачів за тиждень

Відео