Під час візиту відомого митця до Кременця ледве не трапився скандал (відео)

Як раніше повідомляв «Терен», у неділю, 3 березня, до Кременця приїздив письменник, Герой України, громадсько-політичний діяч Дмитро Павличко.

Хоча Дмитро Павличко офіційно не є довіреною особою Президента Петра Порошенка, він все ж запропонував кременчанам висловити свої прохання та побажання до гаранта. З поміж інших зі зверненням виступив представник міської громадської організації «Кременчани».

Чоловік розповів про роботу, що провела ГО впродовж 2012-2019 років щодо спорудження у місті пам’ятника борцям за Волю України. Зокрема про кошти, витрачені на роботи. Окрім цього у представника були претензії до Кременецької міської ради. Відтак, він закликав Президента допомогти завершити виготовлення пам’ятника та вплинути на міського голову Олексія Ковальчука, аби у місті розпочалися роботи з облаштування майдану та спорудження пам’ятника.

Проте, як з’ясувалося, причин для такого звернення немає, адже уже готова проектно-кошторисна документація і незабаром роботи розпочнуться. Ситуацію відразу прокоментував міський голова, котрий був присутній на зустрічі.

- З весни ми починаємо роботу зі створення майдану та спорудження пам’ятника борцям за Волю України. Проект уже готовий, виділені відповідні кошти з державного бюджету у розмірі 4,7 млн грн. Міська рада хотіла б пришвидшити цей процес, але є певна процедура. Перш за все потрібно було юридично оформити документи на землю, де буде встановлено пам’ятник, розробити проектно-кошторисну документацію. А це час і не все залежить від міського голови та депутатів. До цієї справи долучилися усі – депутати, працівники бюджетних установ, кременчани. Але ми повинні робити усе в межах законодавства, – пояснив Олексій Ковальчук.

Представник ГО «Кременчани» та усі присутні залишилися відповіддю задоволені. Хоча попереду ще багато роботи та майдан і пам’ятник борцям за Волю таки постануть у Кременці.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео