У Козлові презентували спільноту "Українська молодь - Христові" (фото)

3

2 березня провідники молодіжної християнської організації «Українська молодь - Христові» м. Тернополя відвідали смт. Козлів, де відбулася зустріч зі священиками та активною молоддю Козлівського деканату.

 У ході зустрічі, яка пройшла у актовому залі місцевої школи, на запрошення декана Козлівського о. Романа Гука, відбулася презентація УМХ з метою створення локального осередку . Духівник Тернопільського осередку ГО «Українська молодь – Христові» о. Олег Харишин розповів історію спільноти і про її діяльність, представив духовні настанови для молоді Митрополита Андрея Шептицького, заохотив учнів пройти шлях приготування, долучатися до лав УМХівців, щоб своєю діяльністю служити іншим а також віднайти свій шлях у пошуку дороги до Бога.

2
2

Члени спільноти УМХ у Тернопільсько - Зборівській архиєпархії Юля Горішна, Назар Явнич, Яна Мамус, Ірина Винярська а також брат-семінарист Юрій Явнич розповіли про місію, цінності та візію УМХ, поділились особистими враженнями і роздумами про вплив організації на їхні серця, запросили молодь бути вірними Христові та активно служити Богу і Україні. Вкінці декан Козлівський о. Роман Гук висловив сподівання, що завдяки скоординованим зусиллям молоді та священнослужителів Козлівського деканату відновиться діяльність УМХ, адже до 2000р. такі осередки функціонували в Козівському районі, зокрема у Козлові, організатором і активним учасником у 1994-1996 роках якої був Євген Зарудний, що сьогодні служить на парафіях Ішків і Росоховатець Козлівського деканату.

1
1

Інформацію подав прессекретар Козлівського деканату о.Остап Луців

Вибір читачів за тиждень

Відео