На Тернопільщині сформують нові бригади парамедиків, які працюватимуть за світовими стандартами

2

До Тернополя приїхала Уляна Супрун, щоб підтримати 20 першопрохідців, які складали іспит для парамедиків екстреної допомоги за сучасними стандартами.

Медики приїхали з різних областей, щоб перейняти досвід від іноземних інструкторів, які мають досвід роботи за світовими стандартами. Тренінг проводили інструктори з Америки, Польщі та Литви.

Навчання проходило 4 тижні, тому для доброго засвоєння нових стандартів медики одразу пробувати все на практиці.  Тернопільська область увійшла  в число регіонів, які братимуть участь у новій системі розвитку. Як зазначила Уляна Супрун, це лише початок підготовки майбутніх парамедиків, які працюватимуть в усій Україні.

– Курс з підготовки інструкторів відбувається на базі Тернопільського державного медичного університету, – пише Уляна Супрун. – Сьогодні також підписали меморандум між університетом, МОЗ України та Міжнародним комітетом Червоного хреста. Спільно сприятимемо підготовці майбутніх інструкторів, які стануть головним джерелом знань у пілотних областях.

1
1

Учасники тренінгів сформують нові бригади парамедиків, які зможуть допомагати людям за світовими стандартами.

3
3

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео