Чоловіка, якого підозрюють у розбої, затримали оперативники Тернопільщини

99999999999999_2160d

Два роки перебував у державному розшуку чоловік, якого підозрювали в розбійному нападі на подружжя в селі Біла Тернопільського району. У квітні 2017 року він разом з напарником у масках увірвався до літньої кухні приватного помешкання. Усе трапилося після 21:00.

Потерпіла заявила, що в приміщення літньої кухні зайшло двоє чоловіків у балаклавах та темному одязі, в руках обидвоє мали бити. Один з невідомих одразу почав завдавати удари її чоловікові, пише Досьє 102.

На момент нападу жінка в руках тримала ніж. Захищаючись, вона порізала ним правий бік нападника. Після цього невідомий вдарив її по голові, почалася шарпанина, а далі чужинці втекли. Наступного дня після нападу на лінію «102» надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що він виявив труп невідомого в селі Біла.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, оглянула тіло. Воно знаходилося за метрів двісті від будинку, де трапився розбійний напад. Загиблим виявився один із нападників, оскільки у нього справа правоохоронці виявили ножове поранення, характерне тому, яке потерпіла напередодні нанесла одному зі зловмисників.

Особу другого підозрюваного оперативники встановили практично одразу, але на його слід працівники управління карного розшуку в Тернопільській області вийшли лише через два роки після нападу.

Правоохоронці знали, що нападник - уродженець Молдови. Він свого часу відбував покарання за розбійні напади. Проте вийшов з місць позбавлення волі за законом Савченко, а через три місяці знову пішов на злочин.

У ході державної операції «Розшук» оперативники разом з бійцями спецпідрозділу «КОРД» затримали підозрюваного в Одеській області. Саме там жила співмешканка та його дворічна дитина.

Чоловікові оголосили підозру відповідно до статті 187 частина 3 ККУ - розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. Обрали йому й запобіжний захід - тримання під вартою. Триває слідство.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео