Віра Олександрович

Щоб взяти поліцейського-хабарника на Тернопільщині, залучали співробітників Державного Бюро Розслідувань (фото)

01

Співробітники СБУ викрили у Тернопільській області на хабарі керівника підрозділу Національної поліції.

Як повідомили у Сектор взаємодії зі ЗМІ і громадськістю УСБУ в Тернопільській області, справу розкрили працівники спецпідрозділу із боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в області спільно зі співробітниками Державного Бюро Розслідувань (ДБР) під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

02
02

Оперативники спецслужби встановили: керівник одного із підрозділів патрульної поліції Тернопільської області вимагав від місцевого жителя 5 тисяч гривень за те, що його не притягнуть до адміністративної відповідальності за водіння автомобілем у нетверезому стані.

– До протиправної діяльності як посередника зловмисник залучив знайомого, – кажуть в управлінні СБУ. – Цей чоловік і мав отримати гроші.

Правоохоронці затримали посадовця поліції згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це сталося просто на вулиці в одному із районних центрів Тернопілля під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

– Фігуранту справи повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, – звітують правоохоронці.

До речі, заходи із викриття незаконних дій поліцейського співробітники СБУ проводили разом із працівниками підрозділу внутрішньої безпеки Нацполіції. Якщо провину зловмисника доведуть, то він може отримати серйозне покарання. Адже такі злочини в Україні караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років і з конфіскацією майна.

Фото надані Сектором взаємодії зі ЗМІ і громадськістю УСБУ у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео