Дарія Шевченко

Тернополяни яких професій почали отримувати більшу заробітну плату

zarplata

За інформацією Державної служби статистики України, протягом останніх 10 років тернополяни певних професій отримували вищі заробітні плати.

Найбільш динамічного росту досягли професії аграріїв і працівників авіації. На даний момент середня зарплата аграріїв становить близько 7600 гривень. Тобто з 2010 по 2018 рік заробітна вона зросла у 5,15 раза.

Середній дохід працівників авіаслужб, до яких відносять пілотів, стюардес, авіамеханіків, диспетчерів, становить 35700 гривень.

Заробітна плата у сфері торгівлі, послуг і комунікації виросла за 10 років у 5 разів.

Найнижчої динаміки у рості платні, на думку Державної служби статистики, досягли наступні професії: бібліотекарі, поштарі, кур’єри та працівники культури. Їхнє підвищення зарплат зафіксоване на рівні 3,3 раза, але в реальності вони отримують в середньому 6400 гривень.

Загалом за 10 років зарплата в Україні зросла в середньому у 3,9 раза. Тобто середня платня станом на 2018 рік становила 8865 гривень.

Нагадаємо, що нещодавно віце-прем’єр України Павло Розенко заявив, що Кабінет Міністрів готують проект щодо підвищення середньої зарплати українців до 12 000 гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео