У тернопільському садочку призупинили роботу групи через спалах кишкової інфекції

1

У Тернополі в дитячому садочку №14 припинили роботу групи, де п’ятеро дітей постраждали від спалаху кишкової інфекції.

«Терен» писав, що п’ятеро маленьких тернополян постраждали від спалаху кишкової інфекції. Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, станом сьогодні зареєстровано 5 випадків, а у двох хворих вже підтвердили діагноз - лабораторно-ротавірусна інфекція.

- В ході епідрозслідування з’ясовуються обставини, що могли спричинити групове захворювання, а саме щодо організації харчування дітей, дотримання затвердженого меню, забезпечення умов доставки, зберігання продуктів та приготування страв, - йдеться у повідомленні. - Наявності супровідних документів на продукцію, що засвідчують їх походження, якість та безпечність, організації питного режиму, дотримання умов ранкового прийому та перебування дітей в дитячому закладі,  відвідування дітей закладу протягом попереднього тижня та на даний час. А також даних про проходження персоналом профілактичних медичних оглядів, наявності та дотримання правил використання дзззасобів, тощо.

Вчора, 11 березня, в приміщеннях дитячого садочку провели заключну дезінфекцію. А також з 12 березня на час дії вогнища інфекції призупинили роботу групи, де зареєстровані випадки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео