Що чекає тернополян на вихідних?

b9fe2985-b6b5-4393-9677-8c8dc7b8ca42

Вечірки, вистави, концерти та  культурні заходи ще ніхто не відміняв. Вам варто вийти за рамки домашнього комфорту та поринути у атмосферу розваг і веселощів. Зустрічайте весну драйвово!

До Вашої уваги події вихідного дня:

 

16 березня

Вистава «Гуцулка Ксеня»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

До Ворохти з Америки приїздить бізнесмен Майк Деделюк з племінником Яро, своячкою місіс Гелен та її дочкою Мері. Основна мета Майка - у короткий термін одружити Яро зі свідомою українкою, бо так заповів покійний батько, інакше усі гроші отримає Гелен і її дочка. Кожен притримується своїх інтересів: Майк і його колишній однокласник Іван Синиця – шукають наречену, Гелен навпаки «ставить палки їм у колеса», Мері - розважається з «гуцульськими ковбоєм» Семеном та його опришками, Яро під впливом рідної мальовничої природи таки знаходить своє кохання… Але чи покине гуцулка Ксеня свій рідний край?... Гуцульський колорит, яскраві масові сцени, іскрометний гумор, запальні танці, співи, мелодійна музика Ярослава Барнича не залишать нікого байдужим. Квитки можна придбати у касі театру.

VATAGA TestEvent

Коли: 22:00

Де: Black Best (по вулиці Сагайдачного, між Scorini та KTC)

Цієї суботи вечірка VATAGA. Тестимо нову локацію - заклад Black Best. Усі, хто скучили за нами - приходьте танцювати;)

Виставка фондових матеріалів «Живе, Кобзаре мій, поміж нас голос твій»

Де: Тернопільський обласний художній музей

Виставка приурочена до 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Виставка фондових матеріалів «З мрією про європейську Україну»

Де: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Виставка приурочена до 380-річчя від дня народження Івана Мазепи.

Виставка «Перехрестя культур. Ізраїль — Україні»

Де: Тернопільська обласна бібліотека для молоді  Сектор мистецтв, 2 поверх

Портрети, ландшафтні пейзажі та видові роботи дозволять відвідувачам виставки сформувати уявлення про пам’ятки архітектури та місця релігійних паломництв іудаїзму, християнства і мусульманства. Виставку репрезентуватимуть спеціальні гості: директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда, заступник директора ТОХМ Ольга Ваврик та зберігач фондів ТОХМ Наталія Піщев. Вхід вільний.

Майстер-клас «Вітальна листівка у графічній техніці»

Коли: 12:30

Де: Громадська спілка Молодіжний центр «Тернопіль»

Вітальна листівка зазвичай містить вітальне повідомлення. Та важливе значення має те в який спосіб вона виготовлена! Під час майстер-класу ми пропонуємо вам познайомитись із графічною технікою та створити листівку до Великодня. Великодні листівки - невід'ємна частина привітання з Воскресінням Христовим. Зроблені своїми руками подарунки-листівки, завжди приємно дарувати і отримувати в подарунок. Відвідавши майстер-клас ви дізнаєтесь про історію створення стародавніх листівок та пасхальні традиції, легенди, Їх ви зможете зобразити на листівках. Навчальний майстер-клас включає в себе розпис контуром на папері, розмальовування листівки з додаванням весняних відтінків. Тривалість майстер-класу 2 години. Навчання проведе художниця - Надія Гута. Усі матеріали надаються. Вартість майстер-класу 100 грн. З додаткових питань звертайтесь  за телефонами нижче.

Майстер-клас. Великодній сувенір. Валяння. «Пташка звеселиться»

Коли: 15:00

Де: Творча майстерня «Палітра тепла »

Розпочинаємо підготовку до великодніх свят. Улюблена техніка валяння вовни і тут знайшла своє доречне втілення. Серію майстер-класів на великодню тематику відкриває теплий сувенір у формі яйця із зображенням цвіту і співучої пташки, яка закликає, весну, красу і щастя. Створювати такі вироби у техніці сухого валяння - це справжній релакс. В цьому не раз переконалися учасники попередніх подібних занять. Проведе майстер-клас Оксана Чмиленко. Вартість 180 грн. Розмір яйця 10 см. Усі матеріали входять в ціну. Запис за нижчевказаним телефоном. Організовуємо колективні майстер-класи - #творчігостини - креативний спосіб святкування різноманітних подій у колі друзів, після яких у кожного залишиться сувенір на згадку. Також можна придбати подарункові сертифікати на участь у всіх майстер-класах.

Дитяча субота для дітей 6-11 років. «Єнотик Бо і повітряна куля»

Коли: 16:00

Де: Книгарня «Є»

Книгарня «Є» запрошує дітей віком 6-11 років на читання книги Ірини Лазуткіної «Єнотик Бо і повітряна куля» (ВСЛ) та створення аплікації «Повітряна куля Мрій». Чи маєте Ви мрії? А чи малюєте їх? Герой нашої книжки – Єнотик Бо завжди мріяв навчитися літати і одного разу намалював повітряну кулю. А що сталося далі, ми почитаємо разом на зустрічі. Окрім цього ми спільно зробимо нашу власну «Повітряну кулю Мрій». Вхід вільний.

Безкоштовний пробний урок з ментальної арифметики

Коли: 12:00

Де: Дитячий розвиваючий центр «Smartum»

Ментальна арифметика - методика, що тренує швидкість сприйняття інформації та її засвоєння, розвиває роботу обох півкуль мозку одночасно за рахунок уяви та візуалізації обчислень на рахівницях абакус. Приходьте на безкоштовне пробне заняття. Ваша дитина - геній, і ми зможемо це довести!

17 березня

Комедія «Рятуйте, мене женять!»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка  Мала сцена

Режисер-постановник - народний артист України Олег Мосійчук. У ролях - Мирослава Мельник, Юрій Черненко, Оксана Левків і заслужений артист України Сергій Андрушко. Вистава «Рятуйте, мене женять!» - це класичний сюжет «приборкання норовливого». 80 хвилин гумору у блискучому акторському виконанні. Квитки можна придбати в касі театру.

Друзі маленької Кіті

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00 та 14:30. Ця дивна весела історія відбулася не де-небудь, а в звичайному бюро знахідок, де опинилися веселі й дружні ляльки-іграшки. Вони завжди готові прийти один одному на допомогу, і з нетерпінням чекають своїх маленьких господарів-роззяв, без яких дуже-дуже нудьгують і, яких готові навчати тільки доброму і прекрасному. Квитки можна придбати у касі театру.

Казка «Рукавичка»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Сюжет казки розповідає про те, як дід ішов лісом і загубив рукавичку. Головними героями у виставі є мишка, жабка, зайчик, лисичка, вовк, ведмідь, які знайшли притулок від холоду у дідовій рукавичці. Однак, чи можуть вони дійти злагоди у маленькій рукавичці? Квитки можна придбати у касі театру.

Концерт ХОРУ ім. Г. Верьовки

Коли: 18:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Гордість України - знаменитий Національний заслужений академічний український народний хор імені Григорія Верьовки 18 березня. Відразу в трьох іпостасях - співаків, танцюристів і музикантів - постануть перед глядачами артисти легендарного хору Верьовки, якому в 2018 році виповнилося 75 років! За час існування колектив відвідав понад 60 країн, представив понад тисячу концертів по всьому світу! Мелодика виконання музичних творів, захоплюючі танці хореографічної групи і фольклорна феєрія від віртуозів оркестру народних інструментів зливаються воєдино! Кількісний склад Національного хору становить 158 осіб. Цей унікальний колектив об'єднав в собі своєрідний стиль і манеру народного співу із сучасною культурою і професійною майстерністю. Колектив заворожує і хвилює серця глядачів своєю самобутністю і високохудожнім виконанням, дивовижною різноманітністю голосів, емоційністю і душевної відкритістю. У програмі концерту буде багато різножанрових композицій, які так полюбили шанувальники: історичні думи, чумацькі та козацькі пісні з танцями, хорові жартівливі сценки, обрядова лірика, а також оригінальні пісні сучасних композиторів. У більшості цих унікальних композиціях музика, танець і спів виступають органічним триєдністю. Не пропустіть 17 березня великий концерт хору Верьовки! Подивіться на власні очі яскраву і вражаючу концертну програму! Це незабутнє дійство, яке зачаровує слух і зір! Стати учасником феєрії народного мистецтва у всій красі! Вартість квитків: 150-350

Koza stand up - 15

Коли: 19:00

Де: Арт-бар «Коза»

У День святого Патріка, 17 березня, кілька леприконів вийде на сцену Кози, аби поборотися за звання найкумеднішого. Не за просто так, а за приз 1000 грн! А всі, хто готовий у цей вечір не лише добряче хильнути пива, але й насміятися на місяць уперед, - резервуйте столики за номером нижче, чи приходьте просто на подію. Вхід - 70 грн.

Ліга сміху. Ювілейний тур

Коли: 20:00

Де: Комунальна установа «Тернопільський міський Палац культури »Березіль" ім. Леся Курбаса.

Tik Tu з презентацією нового альбому «Ulitakis»

Коли: 20:00

Де: Розважально-відпочинковий комплекс «MAXIM»

Вже майже культова група Tik Tu презентує новий альбом Ulitakis у рідному місті.

Перші 30 квитків по 100 грн, далі по 125, у день концерту - 150.

Фотовиставка «Літня краса весною!»

Де: Український дім «Перемога» Благодійна організація «Благодійний фонд »Єднання поколінь"

Фотовиставка включає зображення поважних людей м. Тернополя, які є учасниками соціальної ініціативи «Єднання поколінь», Молодіжної соціальної ініціативи «Файні внуки» та відвідують Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення. Фото готували: Михайло Урбанський, Наталія Соболівська, Анастасія Зазуляк, Віталій Ваврух, Руслан Гаврилюк, Тарай Йордан, Андрій Волошин. Виставка триватиме до 18.03.2019р. Запрошуємо тернополян та гостей міста! Вхід вільний!

HENYK. Black

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Що чорний колір для мене? Асоціації відносять мене у містику, аскетизм. Пляма чорного кольору на полотні уособлює в моїх фантазіях глибоке озеро, яке поглинає погляд... Відкриття виставки 14 березня о 19:00 год.

Відкриття виставки Артур Вирста «Живопис»

Де:  Тернопільський обласний художній музей

Відкриття виставки живопису Артура ВИРСТИ, який навчався у Львівському державному коледжі декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша. Родом з Тернопільщини, живе і працює у Львові.

15x4 Ternopil

Коли: 18:00

Де: Центр науки Тернополя

15х4 - серія некомерційних заходів в різних містах світу для фанатів науки та лекторів. Ми хочемо, щоб люди виступали та ділилися знаннями. Ми зібрали для вас чотирьох нових крутих лекторів! На вас чекають чотири 15 хвилинні лекції на найрізноманітніші теми.

Готуючись до Великодня

Коли: 13:00

Де: Тернопільська міська централізована бібліотечна система

Березнева зустріч берегинь буде початком наших приготувань до Великодня. Радіючи першому теплу, закликаємо весну своїм веселим, яскравим вишиттям, присвяченим до Великодня. Ділимося процесами робіт, готовими виробами, обмінюємось знаннями та вміннями. Зокрема на занятті розглянемо методи обробки низу великодного рушничка шляхом дошиття кольорової нитяної бахроми. Свої способи покажуть Євгенія Войнарська, Galya Pereimybida, Світлана Галущак та інші охочі. Для навчання потрібно тканину ( полотно або панама), нитки ( муліне або акрил), тупа голочка для вишивання, ножиці, п'яльця , лупа за бажанням. Душевна компанія за улюбленим заняттям, зустріч з однодумцями, ароматна кава з домашніми смаколиками створять чудовий настрій надовго. Благодійний внесок на потреби бібліотеки 10 гривень. Краще прийти і побачити все самому, ніж потім почути, як було файно, від інших.

Майстер-клас «Пастель.Мрія про море»

Коли: 15:00

Де: Творча майстерня «Палітра тепла »

Те, що вимальовується у мріях, має властивість здійснюватися, а особливо, коли ми ці мрії матеріалізуємо так детально і так чуттєво...Спробуйте передати свої почуття ніжно-оксамитовою пастеллю! Вам сподобається! Запрошуємо на майстер-клас з Олександром Чмиленком. Ваші картини можуть бути двох розмірів (на вибір): 32×50 та 50х65 см. Вартість, залежно від розміру, 170 та 250 грн відповідно. Усі матеріали входять в ціну. Запис за нижчевказаним телефоном. Організовуємо колективні майстер-класи - #творчігостини - креативний спосіб святкування різноманітних подій у колі друзів, після яких у кожного залишиться сувенір на згадку. Також можна придбати подарункові сертифікати на участь у всіх майстер-класах.

Майстер-клас «Глиняні свічники»

Коли: 12:00

Де: Творча майстерня «Палітра тепла »

Символ життя - зі світлом всередині. Змістовний атрибут Великодніх свят ви можете створити власноруч. Запрошуємо на гончарний майстер-клас із художником-керамістом Юрієм Іщуком. Вартість заняття 200 грн. Усі матеріали входять в ціну. Запис за нижчевказаним телефоном.  Організовуємо колективні майстер-класи - #творчігостини - креативний спосіб святкування різноманітних подій у колі друзів, після яких у кожного залишиться сувенір на згадку.иТакож можна придбати подарункові сертифікати на участь у всіх майстер-класах.

Виставка-огляд «Зустріч з новими книгами»

Де:  установа «Тернопільська обласна бібліотека для дітей»

Національний Турнір Блейдерів / Тернопіль - 2й Відбір

Коли: 13:00

Де: ТРЦ «Подоляни»

У місті Тернопіль, другий відбірковий Національний турнір Блейдерів! Неділя, 17-го березня- Початок реєстрації з 13:00-13:50. Змагання Блейдів із 14:00 до 17:00. Правила обов'язкові до ознайомлення. Та заповнюйте форму реєстрації за нижчевказаним посиланням. А також розважальна програма від: Вундеркіндер - дитячі свята  запрошуємо на «Діно-паті». Електронна Реєстрація до 16.03.19 року до 17:00

Вибір читачів за тиждень

Відео