Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: як правильно формувати свій гардероб

53747537_2274959969222935_7346925740337659904_n

Чи можливо купити взуття, щоб носити його роки або вибрати сукню, яка б не виходила з моди? Де недорого купити трендові туфлі і щоб вони вписалися в існуючий гардероб? Як зробити так, щоб одні і ті ж речі надовго були актуальні? На ці питання відповідає тернопільська стилістка Ольга Вінницька.

- Це зробити нереально, - пише вона. - Речі, як і все в цьому світі, повинні приходити і йти. В мене є речі, які мені близькі та мною залюблені. Але... Людина постійно міняється, змінюються її вподобання, погляди, стиль життя, зовнішність, пріоритети. Тому мені дивно, як можна одягати одну і ту ж сорочку протягом десяти років, яку ти купила, коли працювала юристом, а зараз ти мама, фітнес тренер чи творча людина?! Строгий одяг абсолютно не підходить для прогулянки з дитиною чи походу магазинами. Так само як вільний стиль - джинси та футболки для ділової людини. Крім того, багато людей, начитавшись статті про базовий одяг, щиро вірять, що в гардеробі обов’язково має бути біла сорочка, дві пари штанів, сукня-футляр, піджак і спідниця-олівець. А як же індивідуальність? Стиль? Особливості фігури? Кольори? Спосіб життя? Вподобання? Особисто мені постійно хочеться міняти свій стиль, експерементувати, додавати нову річ і створювати новий образ, виділятися яскравими кольорами, або ж, навпаки, ховати себе у все чорне з ніг до голови. І в цьому ж вся жінка- щоб мінятися. В цьому ж саме задоволення - гратися одягом та аксесуарами, створюючи look, наче виліплювати щось дуже цікаве і красиве з незрозумілого куска глини.

Також стилістка рекомендує звільняти у шафі місце, заповнене старими речами.

- Кожного сезону я роблю розбір гардеробу, складаю список речей, які потрібно купити, і не завжди його дотримуюся, бо знайду щось красиве і потрібне, що хочу от просто вже! Якщо я одяг не носила, він мені емоційно чужий чи я не відчуваю себе в ньому красивою - я від нього позбуваюся. Багато одягу віддаю в «Карітас», роздаю чи продаю. І з задоволенням купую новий. Бо оновлення і очищення - це важливо. Якщо одяг набридає, не приносить задоволення, лежить роками і займає місце, не робить вас красивим - позбудьтеся його! Насправді, це не ваша річ, а просто лишній баласт. І це нормально, - пише Ольга Вінницька.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео