До кінця травня іноземці перебуватимуть під пильним контролем силовиків

99999999999999_2160d

Посилений контроль за кримінальними правопорушеннями, вчиненими іноземцями, та встановлення місця перебування розшукуваних громадян інших держав, нелегальна міграція та документування злочинної діяльності «кримінальних авторитетів» чи так званих «злодіїв в законі», які планують впливати на криміногенну ситуацію в країні - ці та інші заходи проводитимуть в Україні в ході спільної спецоперації поліції, прикордонників і Міграційної служби під умовною назвою «Мігрант».

Тільки злагоджена робота всіх інстанцій допоможе не лише затримати злочинців, але і викрити схеми осіб, які обманюють міграційне законодавство, - впевнений начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми в Тернопільській області Олександр Буняк, пише Досьє 102.

- Вказане відпрацювання розпочалося з 1 березня. По 15 березня - це підготовчий етап, практичний етап розпочинається 16 березня по 31 травня. Вказане відпрацювання проводиться тривалий час у зв'язку з тим, що на території України є іноземці, які порушили правила перебування.

Під час спецоперації силовики звертатимуть особливу увагу на речові та продовольчі ринки, торговельні майданчики, вокзали та прилеглі до них територій. Перевірятимуть місця тимчасового проживання та перебування іноземців, гуртожитки, готелі. Не оминатимуть і навчальні та розважальні заклади.

- Зусилля кримінального блоку поліції будуть направлені на виявлення організованих злочинних груп, на осіб, які вчиняють крадіжки, а також на осіб, які переправляють іноземців незаконно через державний кордон України.

Впродовж минулого року поліція зареєструвала майже 2,8 тисячі злочинів, які скоїли іноземці на території України. Зокрема, громадяни інших держав вчинили понад тисячу крадіжок, майже 200 пограбувань та понад 90 розбійних нападів. Серед «лідерів» за кількістю скоєних злочинів – громадяни Російської федерації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео