«Перемога Гриценка забезпечить наведення порядку в державі» - Микола Томенко у Тернополі

53769911_711468385934564_8345792123861204992_n

14 березня з робочою поїздкою у Тернопіль завітав заступник голови центрального штабу Анатолія Гриценка, громадський діяч та політик Микола Томенко.  

Микола Томенко нагадав, що задовго до початку президентської виборчої кампанії його політична сила закликала проукраїнські, проєвропейські демократичні політичні партії відмовитися від боротьби один з одним та об'єднатись навколо Гриценка як за єдиного стратегічного кандидата від демократичних сил.

Протягом березня декілька кандидатів в президенти України від демократичних сил заявили, про те, що знімають власні кандидатури на користь Анатолія Гриценка. Зокрема про підтримку 1 березня заявив лідер об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий, а 7 березня аналогічну заяву зробив Голова партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов. За даними соціологічних досліджень, це об’єднання дає реальний шанс на перемогу Анатолія Гриценка на майбутніх президентських виборах.

Заступник керівника штабу Гриценка прокоментував ситуацію із підкупом виборців в Україні.

— Є три ключові речі, які об’єднали нас з командою Гриценка: українськість, європейськість, демократичність, — підкреслив Микола Томенко. — Нагадаю, демократи  — це ті, хто переконує виборця на виборах, а недемократи — які купують. Ми вважаємо ганьбою для українського народу в ХХІ столітті купувати виборця, навіть за дуже великі гроші. Тому для нас стратегічно важлива не лише перемога Гриценка, а й перемога легітимності і демократичності цих виборів.

Один із головних напрямків передвиборчої програми Анатолія Гриценка «Чесний президент – служитиме людям!»: подолання корупції, ліквідація монополій та олігархату. Сьогодні корупція та домінування олігархічних монополій фактично гальмують розвиток економіки країни.

Команда Анатолія Гриценка — єдина, яка розпочала стратегічне об’єднання демократичних сил, що можуть заламати ситуацію, в якій перемагають кандидати від олігархів. Перемога Гриценка забезпечить наведення порядку в державі, а людям буде гарантовано добробут.

— Ми єдині, хто відкрито показав свій штаб, в якому працюють винятково українські експерти. Друга особливість — розкриття команди до початку виборів. Біда в тому, що під час виборів агітують одні люди, а потім п’ять років державою керують зовсім інші, — сказав Микола Томенко.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко представив практично всіх кандидатів на ключові посади в межах конституційних повноважень президента. Серед них голова СБУ – це генерал-майор Віктор Трепак, міністр оборони – військовий експерт, колишній директор Департаменту воєнної політики Міноборони та головний інспектор Міноборони Іван Апаршин, голова Національного банку – екс-заступник голови НБУ Олександр Савченко, генеральний прокурор – Давід Сакварелідзе. Міністром закордонних справ за президентства Анатолія Гриценка стане народний депутат та член міжфракційної парламентської групи «Єврооптимісти» Світлана Заліщук. Раніше подібного не робив жоден із кандидатів на попередніх виборах. Цим кроком Гриценко продемонстрував нову якість політики.

За словами Миколи Томенка, Громадський рух «Рідна країна» йтиме спільно з партією Гриценка «Громадянська позиція» не тільки на президентські, а й на парламентські та місцеві вибори.

— Потрібно об'єднуватися за цінності, програму, об'єднуватися за країну. І таке конструктивне ідеологічне об'єднання навколо Гриценка матиме позитивний результат. Об’єднавши усі демократичні команди на президентських виборах, ми будемо рухатись спільно на парламентські та місцеві вибори вже з напрацьованою програмою, — повідомив Томенко.

Політик впевнений, що у президента Гриценка вистачить політичної волі втілити всі ці зміни у реальність.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео