Сільські школи Тернопільщини мають унікальний шанс безкоштовно залучити своїх учнів до спорту

_D705145

Тернопільські обласні федерації таїландського боксу та змішаних єдиноборств ММА започаткували проект «Доступний спорт у кожну школу». Тренери обох федерацій готові приїхати з власним обладнанням у будь-яку сільську школу Тернопільщини та раз на тиждень проводити там безкоштовні тренування для учнів будь-якого віку.

Детально про те, як долучитися до «Доступного спорту», у Тернопільському прес-клубі розповіли ініціатор проекту Богдан Юлик та команда тренерів Максим Маркуш, Максим Сливінський та Сергій Хоркавий.

– В області зараз активно розвиваються федерації таїландського боксу та змішаних єдиноборств ММА, але, на жаль, як і кожен вид спорту, популярний він тільки в обласному центрі. На жаль, в районах діти не мають можливості займатися. Враховуючи це, ми вирішили створити програму «Доступний спорт у кожну школу», яка буде реалізована виключно за кошти двох федерацій. Ми пропонуємо школам, які мають бажання, щоб їхні діти спортивно розвивалися, зробити заявку на сайті. Після заповнення заявки в навчальний заклад на постійній основі раз на тиждень приїжджатиме професійний тренер, який безкоштовно навчатиме дітей бойовим мистецтвам, – коментує голова обласних федерацій таїландського боксу та змішаних єдиноборств ММА Богдан Юлик.

Заявку на участь слід заповнити на сайті www.dostupnyi-sport.com.ua.

Виглядає вона дуже просто. Достатньо вказати район, назву населеного пункту, назву навчального закладу, дані контактної особи та телефон. Усі заявки обов’язково будуть розглянуті менеджерами федерацій і з контактною особою зв’яжуться.

Запросити спорт у свою школу може кожен

Не має значення, чи навчальний заклад знаходиться у місті, чи на хуторі. Спортсмени готові приїхати будь-куди. Охопити проект може навіть 100 шкіл Тернопільської області. Запросити у свій навчальний заклад тренерів може будь-хто: директор, голова батьківського комітету, учитель чи навіть учень. Головне, кажуть, бажання.

– Чому я роблю акцент на сільських школах? Я сам родом з Чортківського району. У області досі є сільські школи, де немає практично жодної секції. А ми таким чином засновуємо її у вашій школі. Гадаю, кожна мама чи тато зацікавлені, щоб дитина була здоровою. А ми навчимо їх фізичному розвитку та основам самооборони, – додає Богдан Юлик.

Тренери будуть приїжджати у школи з власним професійним інвентарем, що дасть можливість якісно проводити тренування і розвиватися учасникам. Достатньо, аби в школі був спортзал.

Усі тренери, котрі братимуть участь в «Доступному спорті», мають досвід роботи зі школярами. Вони завжди слідкують за безпекою дитини та вміють надавати першу домедичну допомогу. Однак, наголошують, що дітей вчитимуть не стільки битися, як захищатися. Займатимуться і з хлопчиками, і з дівчатками. Останні, до слова, у Тернополі на секції бойових мистецтв ходять активно.

– У нас тренування з дітьми відбувається у формі гри. Ми стараємося застосовувати розвиваючі ігри, на реакцію. Бо тільки битися, просто махати руками і ногами, їм стає нудно, – каже тренер Максим Маркуш.

«Доступний спорт у кожну школу» створений для дітей будь-якого шкільного віку. Максиму Сливінському 18 років, він прийшов у таїландський бокс три роки тому і вже досяг спортивних висот. У 2018 році хлопець виборов два перших місця на Чемпіонаті Європи в Римі.

– Особливість таїландського боксу в тому, що ми працюємо і руками, і ногами, і ліктями, і колінами, – каже Максим Сливінський. – Це надзвичайно цікаво і захопливо. А почати тренуватися ніколи не пізно. Головне – не лінуватися і слухати тренера.

«Доступний спорт у кожну школу» вже розпочав свою роботу. На сайті www.dostupnyi-sport.com.ua можна заповнити заявку на участь, а також побачити більше, як виглядають заняття.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео