Представники кандидатів у президенти з Тернопільщини зустрілися для обговорення проблем у передвиборчому процесі

У Тернополі для обговорення майбутніх виборів та їхньої законності та прозорості зустрілися представники штабів кандидатів та політичні сили області.

Учасники заходу обговорили питання ходу агітаційної кампанії перед виборами Президента України, які відбудуться 31 березня.

Свою думку могли висловити представники такий політичних партій як ВО «Свобода», «Батьківщина», «Громадянська позиція», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Об’єднання «САМОПОМІЧ», «Сила людей».

Одному з перших вдалося висловитися керівнику обласної організації ВО «Свобода» Олегу Сиротюку, який зауважив, що насамперед одним із важливих рішень є проведення виборів, які будуть максимально незалежними від фінансових можливостей кандидатів чи партій.

– Наша партія бачить необхідним заборонити платну політичну рекламу за три місяці до виборчих процесів. Відтак, поставити усіх кандидатів на рівні умови, забезпечити усім однакову можливість брати участь у дебатах для висвітлення своєї точки зору, поглядів та бачення. Таким чином вибори стануть змаганням поглядів, особистостей, ідеологій, а не змаганням «грошових мішків», – каже Олег Сиротюк. – Тому, позиція «Свободи» в контексті і теперішньої президентської кампанії, ми відзначаємо велику присутність впливу фінансового фактору на виборчий процес. Коли буде усунутий фінансовий фактор, тоді вибори в нашій державі будуть вирішуватися усвідомлено та не будуть залежні від грошових аспектів.

4 (1)
4 (1)

– Історія виборчого процесу досить велика, і з кожним його етапом, цей процес набирає нових обертів, постійно змінюється, стає жорстокішим. Окрім того, з часом використовуються нові технології та удосконалюються методи впливу. Тому і даний виборчий процес не є винятком, – висловився заступник голови Тернопільського осередку ПП «Громадянська позиція» Андрій Газилишин. – Проведення чесних та прозорих виборів є завжди актуальним, особливо в нинішній час, бо, на жаль, вони відбуваються не так, як би хотілось. Проте, ми будемо боротися за те, щоб вибори пройшли без фальсифікацій та чесно, – додає Андрій Газилишин.

Про те, що соціологічні дослідження не мають довіри із боку «Радикальної партії Олега Ляшка» говорив голова обласної організації Богдан Яциковський.

– Наша партія системно і комплексно підходить до виборів, які очікують нас 31 березня. Хочеться зауважити, що ми не віримо у жодну соціологію, бо найкраща вона тоді, коли ти йдеш до людей, спілкуєшся з ними, відчуваєш їхній настрій, бажання. Саме спілкування з людьми є найкращою соціологією. Проте, вірю в те, що вибори пройдуть чесно та відкрито, не зважаючи на можливі провокації у день виборів та в переддень голосування, – каже Богдан Яциковський.

Окрім передвиборного процесу, пригадали на зустрічі і недавній розпуск складу територіального виборчого округу №163 у Тернополі, який 15 березня отримав новий склад. Про роботу нового складу комісії та проблеми, які виникли через таке рішення ЦВК, та майбутні вибори розповів голова Тернопільської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Микола Сліченко.

2 (1)
2 (1)

– Багатьом, напевне, відомо, що  ТВО №163 раніше рішенням Центральної виборчої комісії був розпущений. Саме це створило певне напруження для партійних штабів, які були змушені в короткі терміни робити подання на інших людей. Я сподіваюся, що злагоджена робота, уже тепер професійної команди та керівництва у новій виборчій комісії, дозволить не стати на перешкоді календарним планам та повноцінному запуску виборчих дільниць. Наша команда знаходиться в посиленому робочому режимі, аби зробити все для того, щоб захистити отриманий результат та запобігти фальсифікації, – зазначив Микола Сліченко.

Учасники зустрічі зауважили, що прагнуть чесних і чистих виборів, а також свідомого голосування від громадян, аби отримати правдивий результат. Окрім того, зауважили, що зроблять усе, аби запобігти фальсифікації та іншим незаконним діянням як під час передвиборного процесу, так і у день голосування.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео