Що реформа децентралізації дала Чорткову?

DSC_0638

На засіданні підсумкової розширеної Ради регіонального розвитку у Тернополі, яку очолив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, обговорювали перспективи розвитку Тернопільщини. Чортківський міський голова Володимир Шматько взяв участь у засіданні, розповівши про розвиток місцевого самоврядування завдяки реформі децентралізації на прикладі Чорткова.

- Динаміка розвитку Тернопільщини справді вартує уваги, – зазначив Володимир Шматько. – Але і Чортків розвивається не меншими темпами. Завдяки спільній праці, завдяки синергії зусиль міста, області та уряду Чортків отримав величезне підприємство «СЕ Борднетце-Україна», активно відбудовується військова частина, які створюють робочі місця та суттєво наповнюють міський бюджет. Місто показує хороші результати і ми не плануємо на цьому зупинятись!

DSC_0676
DSC_0676

- Завдяки реформі децентралізації місцеве самоврядування отримало повноваження у сфері державного архітектурно-будівельного контролю. Тож тепер місцева влада стає більш ефективною та корисною для людей у питаннях будівництва. Адже архбудконтроль тепер може вчасно реагувати на самочинне будівництво, приймати об’єкти в експлуатацію і контролювати весь процес будівництва. Також, завдячуючи реформі, у Чорткові діють інспектори з праці. Їм надані широкі повноваження для реалізації функцій з виявлення неоформлених працівників. І це відразу дало результат – у 2018 році кількість офіційно найманих працівників зросла на 13%. Це справжній зразок корисності децентралізації!

DSC_0654
DSC_0654

Також міський голова розповів, що вже зовсім скоро у Чорткові з’являться інспектори з паркування, котрі слідкуватимуть за дотриманням правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів та накладатимуть штрафи за порушення.

Користуючись нагодою, міський голова Чорткова попросив Володимира Гройсмана передати повноваження щодо контролю за нерегулярними перевезеннями, контролю за сплатою акцизного податку або його адміністрування, більшого контролю за екологією на місцях та контролю за нецільовим використанням землі. Прем’єр-міністр пообіцяв прислухатись до пропозицій та взяти їх до уваги у подальшій роботі щодо впровадження децентралізації.

За інформацією Чортківської міської  ради

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео