Тернополянам нагадують, що робити селфі з виборчим бюлетнем не можна

15_main

Жителям Тернопільщини варто пам’ятати про те, що у день виборів вони мають дотримуватися певних правил, аби не порушити закон.

Відтак жителі області у день волевиявлення не мають звітувати іншим про свій вибір. Оскільки на сьогодні така звітність може містити ознаки кримінального злочину, за який існує покарання. Оскільки такі дії вважаються розголошенням результатів свого волевиявлення.

Також не можна фотографувати бюлетень та демонструвати його під час голосування, адже це вважатиметься порушенням таємниці голосування. За такі дії виборця можуть покарати обмеженням волі до 3 років. Такий самий термін покарання чекає на посадову особу (суб’єкт виборчого процесу), який переступив закон та порушив таємницю голосування.

До слова, на території країни від початку виборчої компанії зафіксували 3 305 тисячі заяв, пов’язаних із виборчими порушеннями, зокрема, 91 із них на Тернопільщині. Також у нашій області зафіксували 32 адміністративні порушення, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

5
5

4
4

2
2

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео