Тернополяни одягнули різнокольорові шкарпетки та прийшли підтримати «сонячних» дітей (фоторепортаж)

Сьогодні, 21 березня, у Міжнародний день людини з синдромом Дауна тернополяни прийшли підтримати «сонячних» дітей з Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої школи, які в центральному холі «Подолян» влаштували концерт.

Саме цей день вибрали не випадково – він символічно позначає природу синдрому Дауна: мова йде про 3 (замість 2-х, як зазвичай у людини) копії 21-ї хромосоми. Сьогодні учні спеціалізованої школи влаштували концерт, під час якого і продемонстрували свої таланти. Наприкінці заходу дітки отримали подарунки.

– Благодійний фонд «Подоляни» вже понад 10 років співпрацює з цією спеціалізованою школою, – зазначає Президент благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак. – Діти, батьки та вчителі вже для нас як друзі, тому, якщо потрібно якась допомога, ми завжди намагаємося підтримати. Ми неодноразово запрошуємо їх на перегляд фільму чи на розваги, аби згуртувати. Сьогодні таке свято, яке об’єднує цих діток, коли вони можуть показати, що вони вміють співати, танцювати та показувати ще безліч своїх талантів. Варто сказати, що  коли вони згуртовуються, то відчувають себе, як справжня сім’я.

2 (2)
2 (2)

6
6

Підтримав сонячних діток та висловив слова подяки батькам та вчителям, які докладають багато зусиль, і тернопільський осередок Асоціації жінок України «Дія».

– Дуже добре, що наша тернопільська громада підтримує цих діток, адже для них це дуже важливо, – вважає Ольга Шахін. – Як бачимо, дітки дуже талановиті і тільки завдяки тому, що ми готові їх підтримати, вони відчувають себе щасливими. 

5 (1)
5 (1)

1 (3)
1 (3)

Багато тернополян долучилися до акції, яку проводять у всьому світі – «Lots Of Socks». Вони одягнули різнокольорові шкарпетки у знак солідарності з людьми з непарною хромосомою, й водночас звернули увагу перехожих на себе, аби зрозуміти, як це – бути не таким, як більшість.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео