У Тернополі відбулась подія, на яку чекали більше 30 років (фоторепортаж)

Сьогодні, 21 березня, відбулось довгоочікувана подія: державний архів Тернопільської області переїхав у нову будівлю, яку будували понад 30 років.

Відтепер державний архів Тернопільської області функціонує на вул. Карпенка у дев’ятиповерховій будівлі. У відомому довгобуді можна розмістити 1,5 млн одиниць матеріалів.

– Цієї історичної миті чекало не одне покоління, а така нагода випала саме нам, – розповів директор Державного архіву Тернопільської області Федір Полянський. – Відкриття архіву – це є вперше в історії Незалежної України і я щасливий, що у новій будівлі ми маємо можливість розмістити документи, які зберігатимуться належним чином.

2 (1)
2 (1)

Відкривали будівлю з урочистостями – перерізали стрічку, нагородили усіх, хто причетний до будівництва архіву. Також Митрополит Василій Семенюк  разом з священнослужителями освятили кожен кабінет приміщення.

До слова, на те, щоб відкрити нову будівлю архіву з державного фонду регіонального розвитку витратили майже 11 млн гривень та 10 млн гривень з місцевого бюджету.

3
3

4
4

5
5

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео