Споруда може рухнути у будь-який момент: тернопільський Гаївський міст рекомендують перекрити

1 (1)

Враховуючи небезпечний стан тернопільського Гаївського мосту комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує виконавчому комітету перекрити рух на даній ділянці.

Фахівці провели обстеження моста та розповіли про ряд недоліків, які накопились за час експлуатації споруди. За певною класифікацією стан оцінюють як непрацездатний.

- Обстеження шляхопроводу, проведені впродовж 2016 – 2019 року, показали суттєве руйнування бетону в нижній частині балок і корозії робочої арматури, обрив значної кількості попередньо напруженої арматури (струн) у балках прогону 1-2 лівої частини шляхопроводу, відсутність поперечного об’єднання групи струнобетонних балок, їх нахил і руйнування в цій зоні покриття свідчать, що шляхопровід знаходиться в аварійному стані, – зазначив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський.

На комісії фахівці наголосили на тому, що міст необхідно вивести з експлуатації . «Міст може впасти під своєю вагою, а кожного дня цією дорогою курсують великогабаритний транспорт», - пише «Тернопіль житлово-комунальний».

- Я прошу комісію відповідально підійти до цього питання і прийняти рішення про звернення до виконавчого комітету ТМР щодо виведення шляхопроводу з експлуатації, – додав керівник ТОВ «Тернопіль Мостобуд» Юрій Левкович. – При будівництві моста у 1968 році були використані струнно-бетонні балки, які заборонили використовувати для будівництва мостів ще двадцять років тому. Так звані «струни» моста піддалися корозії, тому міст надзвичайно небезпечний. Струни втратили пружність, внаслідок чого міст може «скластися».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео