Орест Сарматський

Канада зацікавлена в імпорті українських яєць, м’яса та яблук (Агроновини)

2501 (Copy)

Канада зацікавилась імпортом українських яєць, м’ясних харчових продуктів, яблук та іншої продукції.

Про це, з посиланням на результати зустріч і голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи з регіональним представником Канадського агентства з контролю харчових продуктів та співробітниками Посольства Канади в Україні, повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що у рамках зустрічі сторони обговорили результати роботи місії інспекторів компетентного органу Канади з оцінки системи контролю в сфері бджільництва, яка працювала в Україні у лютому поточного року. Канадські колеги поінформували, що остаточний звіт за підсумками аудиту можна очікувати впродовж двох місяців.

Крім того, під час переговорів обговорювалося питання виходу іншої української продукції на ринок Канади. У зв’язку з цим у травні до України прибуде місія компетентного органу Канади з метою проведення аудиту вітчизняної системи державного контролю.

Канадські колеги також висловили зацікавленість в імпорті українських яєць, м’ясних харчових продуктів, яблук тощо.

Учасники зустрічі домовилися підтримувати зв’язки на рівні компетентних органів та узгодили подальші кроки з метою реалізації планів двостороннього співробітництва.

Запаси зерна в Україні зросли на 27%

2502 (Copy)
2502 (Copy)

В Україні підвищено оцінку перехідних запасів зерна в країні за підсумками 2018/19 МР – до 6 млн т. Про це повідомляють аналітики «АПК-Інформ».

Нагадаємо, що у 2018 році витрати на виробництво агропродукції виросли майже на 14%. За прогнозом ННЦ «Інститут аграрної економіки», зростання аналогічних витрат в 2019 році складе 6-7%.

Таким чином, даний показник на 27% перевищує обсяг перехідних запасів за підсумками попереднього сезону (4,7 млн т).

– Збільшення оцінки даного показника обумовлено, в основному, істотним приростом виробництва кукурудзи в Україні в поточному МР і побоюваннями з приводу можливості реалізації експортного потенціалу даної культури в повній мірі. Так, при валовому зборі кукурудзи на рівні 35,6 млн т, експортний потенціал даного ринку в 2018/19 МР оцінюється аналітиками в 26,2 млн т. При цьому, за підсумками сезону очікується формування перехідних запасів кукурудзи на рівні 2,6 млн т , що практично в 2,4 рази перевищує показник попереднього сезону, – повідомляють аналітики.

Очікується, що істотний приріст запасів, на тлі низьких ризиків щодо виробництва зернових культур в 2019 році чинитиме тиск на цінову динаміку українського зернового ринку.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео