Оксана Бучко

Куди вирушити тернополянам за весняними враженнями (топ-7)

images

Весна – пора для подорожей у квітучі місця. Побачити рай із сакурами, крокусами, нарцисами, тюльпанами та бузком можна у спеціальних місцях. ТОП-7 таких пунктів можуть обрати тернополяни.

Маршрути радять на 24tv-lifestyle.

1. Крокуси (шафран Гейфеля)

Ці рослини розквітають першими на схилах Українських Карпат. А найбільше їх можна знайти у селі Колочаві Міжгірського району Закарпатської області, недалеко від озера Синевир.

Коли їхати: від березня до середини квітня протягом 20-25 днів.

2. Ічнянський національний парк

Парк розташований недалеко від міста Ічня в Чернігівській області. Весною ця територія вкривається пролісками та підсніжниками.

Коли їхати: цвітуть квіти в березні-квітні.

Долина-нарциссов-1
Долина-нарциссов-1

3. Долина нарцисів

Знаходиться в 4 км від закарпатського міста Хуст. Урочище Кіреші – саме тут розлягається заповідна територія між річками Тиса і Хустець. Долина нарцисів також входить до одного з біосферних резервів ЮНЕСКО.

Коли їхати: нарциси розцвітають наприкінці квітня і милують око до середини травня.

4. Кропивницький дендропарк

Це велика паркова зона, яка охоплює близько 45 гектарів території міста Кропивницький та щороку збільшує кількість саджанців-тюльпанів. Завезені з Голландії цибулини тюльпанів щовесни проростають на кропивницькій землі та всією силою майорять на вулицях міста. Окрім квітів, в дендропарку є багато розважальних закладів та атракціонів. Саме тому, мешканці міста називають цей куточок «Українським Діснейлендом».

Коли їхати: як і всі тюльпани в Україні, квіти починають цвітіння за теплої пори ближче до кінця квітня та завершуються теж до середини травня.

5. Цвітіння трав в біосферному заповіднику «Асканія-Нова»

Цвітіння ковили, катальпи, бузкової алеї вкриває цю територію.

Коли їхати: сріблясте цвітіння можна побачити з середини квітня і аж до червня місяця.

12501613_1571123253180826_408689629_n
12501613_1571123253180826_408689629_n

6. Цвітіння сакур

В Ужгороді відбувається видовище під назвою «Сакура-фест». Ще на початку ХХ століття японські вишні завезли в місто з Відня. Майже одночасно з сакурами зацвітають в місті рожеві, білі і фіолетові магнолії та розпускаються квіти японської айви. Найбільше квітучих дерев розміщено на Алеї Сакур, що простягнулася вздовж берега Ужа на Православній та Київській набережних. Її вважають найдовшою в Європі.

Коли їхати: цвітіння сакури триває близько двох тижнів і припадає приблизно на кінець квітня-початок травня, залежно від погодних умов.

7. Бузковий Гай

Розташований на південній околиці смт. Диканьки Полтавської області. Саджанці туди звозили з усієї Європи.

Коли їхати: бузок зацвітає в середині травня і може цвісти аж до липня.

Фото з 24tv.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео