Віра Олександрович

Заплатять 6 мільйонів із «хвостиком» і отримають у подарунок «Водну арену «Тернопіль» (фото)

Арена_Тернопіль

Тернопіль у 2019-му передасть в обласний бюджет понад 6 млн грн. Натомість йому «подарують» унікальний спортивний об’єкт – «Водну арену «Тернопіль».

Проект рішення «Про затвердження Договору між Тернопільською міською радою і Тернопільською обласною радою про міжбюджетний трансферт на співфінансування проекту «Будівництво гідротехнічних споруд веслувального каналу центру веслування і водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена «Тернопіль» у  Тернополі і на території Тернопільського району» на 2019 рік» оприлюднили на сайті мерії сьогодні, 25 березня. Автор цього документу – начальник Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Микола Круть.

Круть_ф
Круть_ф

Отже, міжбюджетний трансферт депутатам запропонують ухвалити на 2019 рік. Сторонами договору є облрада в особі її голови – Віктора Овчарука і міська рада в особі Сергія Надала. Однак є у документі і третє прізвище – начальника Управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктора Кузяка. Нагадаємо, цей чиновник також – Президент федерації каное Тернопільщини і керівник громадської організації «Всеукраїнська федерація канополо». Тобто дуже зацікавлена у добудові даного спортивного об’єкта особа.

Цитуємо документ:

«…передача із міського бюджету Тернополя до обласного бюджету коштів у сумі 6 270,0 тис. грн у вигляді міжбюджетного трансферту «Інші субвенції з місцевого бюджету» для фінансування видатків на реалізацію проекту «Будівництво гідротехнічних споруд веслувального каналу центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена «Тернопіль» …на умовах співфінансування. Передача об’єкту у комунальну власність Тернопільської міської ради, на баланс комунального закладу Тернопільської міської ради».

Арена_Тернопіль2
Арена_Тернопіль2

Нагадаємо, «Водна арена «Тернопіль» – фактично унікальна для України споруда. Там можна буде проводити змагання на байдарках, каное, човнах-драконах, водних лижах, навіть із гандболу чи баскетболу на човнах. Також планують залучати цей канал для чемпіонатів із риболовлі. Об’єкт почали відновлювати торік. Загальна вартість – близько 60 млн грн. Причому вже у 2022 році там хочуть провести Чемпіонат світу із перегонів на драгонботах – човнах із головами драконів.

Арена_Тернопіль3
Арена_Тернопіль3

До речі, за невиконання або неналежне виконання умов, визначених цим договором, сторони несуть відповідальність, передбачену законом. Одностороння відмова від договору не допускається, за винятком випадків, коли одна із сторін порушує умови договору і взяті зобов’язання. Усі спори і розбіжності, що можуть виникнути при виконанні договору, підлягають врегулюванню шляхом переговорів між сторонами. Цей договір вступить у силу з дня його підписання сторонами і діятиме до 31.12.2019 р.

Ухвалити це рішення можуть уже на наступній, 33-й сесії. До речі, розпорядження про її скликання – ще немає. Втім, серед підготовлених на неї проектів уже є чимало цікавих (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео